General Usage and Feature Troubleshooting General Usage and Feature Troubleshooting
Need help with a -feature- of YaBB, or have a non-installation/error related question? Please do not ask questions about mods here. Please check the YaBB Codex before posting.
(Moderator Groups: YaBB Moderators, Development Team, Boardmod Team, Legacy Dev Team, Support Team)
Topics: 964
Posts: 7,622
Pages Pages: [1] 2 3 ... 33
There are no actions to perform.
 
Subject / Started By Replies Views Last Post Sort (Z-A)
 Important Topics
Global Announcement
Update Session
For those who are NOT using their password as their Session Update answer, please go to your User CP and re-input your answer. We've changed how the answers are saved to avoid problems with non-Englis...

Started Jun 12th, 2014 at 11:51pm by Dandello
1 615 Last Post Jun 18th, 2014 at 1:44pm
By: vteams
Sticky Topic
Attachments security issue
This has been brought to our attention by John Lightsey. There is a reported vulnerability involving text file (*.txt) attachments where Perl code in the file can actually be run by the server rather ...

Started May 2nd, 2013 at 4:15pm by Dandello
4 1,905 Last Post May 5th, 2013 at 11:09pm
By: Dandello
Sticky Topic
underline feature broken
The underline feature is broken on my forum. I tried viewing the posts with different templates in case it was a colour issue.
www.ozpolitic.com/forum/YaBB.pl?num=1355203172/4#4

Started Dec 16th, 2012 at 9:35am by freediver
10 2,886 Last Post Feb 5th, 2013 at 10:05am
By: freediver
 Board Topics
Normal Topic
Can't read PMs ... Get not implemented?
Have recently spotted a problem on all my forums, which keeps me from reading any text messages. No idea how long it may have been around, because my forums are so quiet these days, nobody is sending ...

Started yesterday at 2:45pm by batchman
7 25 Last Post Yesterday at 11:57pm
By: JonB
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
SMTP Email
Just found out my forum is not sending out emails when a new user registers. Yes, I have it set to do so. Too bad there is not a "Test" button so you do not have to make a change, exit setup, sign in ...

Started Sep 11th, 2014 at 1:54am by Red Barchetta
« Pages 1 2 3 4 »
This topic contains 1 attachment
51 369 Last Post Yesterday at 4:24pm
By: JonB
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
Start New Topic screen won't close (Yabb 2.5.2)
When starting a new topic, the text entry screen remains after clicking on the <Post Message> button, the screen doesn't close.  Consequently, users are assuming something is wrong and submitting mult...

Started Jun 15th, 2014 at 1:13pm by Jimboat
« Pages 1 2 3 »
This topic contains 2 attachments
42 324 Last Post Sep 29th, 2014 at 1:47pm
By: JonB
Normal Topic
Adding/Deleting board moderators on 2.6.1
Dandello wrote on Sep 23rd, 2014 at 9:13pm:
Edited:
We made adding Moderators a LOT easier in 2.6x.  Wink

Yes, and 2.6.1 is great, but I have a few minor caveats:
The Add/Delete moderators link on the individual boards works well for adding mod...

Started Sep 27th, 2014 at 9:01am by Chess Publishing
5 39 Last Post Sep 27th, 2014 at 7:54pm
By: Chess Publishing
Hot Topic (More than 10 Replies)
How can I move a member to be a moderator?
I have searched but have not found how to move a member of the forum I moderate to also be a YaBB Moderator.
I have YaBB Administrator access, but I need to move a post dependent member to be a b...

Started Sep 23rd, 2014 at 8:44pm by BatDude
This topic contains 4 attachments
13 102 Last Post Sep 26th, 2014 at 4:57pm
By: JonB
Normal Topic
5 43 Last Post Sep 25th, 2014 at 5:11am
By: JonB
Hot Topic (More than 10 Replies)
Perl on Win Server 2008 x64 - Missing .pm files?
Downloaded and installed perl 5, version 16, subversion 3 (v5.16.3) built for MSWin32-x64-multi-thread from ActiveState.com, but notice according to YABB, several of the modules are missing. Using ( h...

Started Sep 7th, 2014 at 5:16pm by Red Barchetta
« Pages 1 2 »
This topic contains 1 attachment
19 84 Last Post Sep 17th, 2014 at 9:19pm
By: Dandello
Normal Topic
Post speed allowed : long wait posting reply
I am using 2.5.2
With the anti-spam setting "Post speed allowed" set to 120 seconds I was getting long delays modifying a post and complaints from people trying to post replies. Symptom was "Wait...

Started Sep 16th, 2014 at 9:48pm by EricJo
2 31 Last Post Sep 16th, 2014 at 10:52pm
By: Bill Myers
Hot Topic (More than 10 Replies)
(upgd 2.5.2 to 2.6.0) Now, only guest can display the index board
Hello,
I'm trying to upgrade my small forum from 2.5.2 to 2.6.0 and we are facing a strange issue :
-  index board can be display only for guest : when logged in, YABB.pl  goes to "Error 50...

Started Sep 12th, 2014 at 8:15pm by Mediaephile
« Pages 1 2 »
23 132 Last Post Sep 16th, 2014 at 8:19pm
By: Mediaephile
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
DateTime TimeZone
I've installed a working version of 2.6.0 and can't see to get the clock to work for different time zones.  The module checker within the Admin Center said to install DateTime::TimeZone, which I did a...

Started Aug 13th, 2014 at 11:06pm by griswold
« Pages 1 2 3 »
This topic contains 8 attachments
35 205 Last Post Sep 16th, 2014 at 4:24pm
By: griswold
Normal Topic
Forum Logo image
using Yabb 2.5.2, i changed code to our own Forum Image in the Yabb banner.  works fine in IE, but recently doesn't show my banner in Firefox. 
Funny, because for last couple of years, operated ...

Started Sep 13th, 2014 at 9:45pm by Jimboat
6 71 Last Post Sep 14th, 2014 at 2:38pm
By: Bill Myers
Normal Topic
Some problems with Board pictures
I commissioned someone to design some icons for my ChessPub.com Forum to replace 'boards.png'. He sent them 100x100 (assuming they would resize automatically) and the site looked fine after I added th...

Started Sep 3rd, 2014 at 10:26am by Chess Publishing
9 174 Last Post Sep 8th, 2014 at 5:24pm
By: Bill Myers
Normal Topic
YaBB 2.6.1 Build 1560 messages?
Running Yabb YaBB 2.6.1 Build 1560
I deleted one board I created named "Event" and got this message:
Successfully removed board with ID: event
0 forsale 1 services 2 wanted 3 FASTBD 4 ...

Started Sep 7th, 2014 at 3:26pm by Red Barchetta
4 46 Last Post Sep 7th, 2014 at 5:25pm
By: Red Barchetta
Normal Topic
Backing up large forum stops prematurely
My client has a forum that has about 500+ MB of data, mostly attachments and user avatars.
Trying to backing up it using the integrated zip method silently aborts about 2 times out of 3 (sometime...

Started Aug 4th, 2014 at 3:55pm by Monni
This topic contains 1 attachment
7 97 Last Post Aug 31st, 2014 at 2:32pm
By: Bill Myers
Normal Topic
YaBB 2.6: Multiple moves taking lots of RAM?
Hi,
After upgrading my forum to 2.6, I thought it would be a good idea to start sorting around a few threads to sub-forums. But each time I try to use multiple move (i.e. in the thread index check say ...

Started Aug 27th, 2014 at 10:39am by ggn
4 72 Last Post Aug 29th, 2014 at 5:23pm
By: JonB
Hot Topic (More than 10 Replies)
Member Group Hierarchy
Is there a way to establish a hierarchy with member groups?
Let me explain what I'm looking for:
Members that donate to the upkeep are given a special Member Title, lets call it "Sponsor"<br...

Started May 22nd, 2014 at 3:53pm by ------
14 171 Last Post Aug 25th, 2014 at 3:33pm
By: ------
Normal Topic
What happens if I remove/delete a Post Independent Group
I have a Post Independent Group that is no longer relevant with several hundred users in the group. What will happen to those members if I delete/remove the group. Will they simply revert to the appro...

Started Aug 22nd, 2014 at 2:00pm by Nick W
1 44 Last Post Aug 22nd, 2014 at 2:18pm
By: Dandello
Normal Topic
Forum stopped loading - hosting blaming a script.
Hi there,
A Yabb 2.5 AE forum that has been running for many years has suddenly stopped loading:
http://www.huddersfieldbirdwatchersclub.org.uk/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
As you can see, all...

Started Aug 15th, 2014 at 9:21am by legrant
5 70 Last Post Aug 19th, 2014 at 2:58pm
By: Bill Myers
Hot Topic (More than 10 Replies)
What do I need to do when moving host?
I want to move host from 1&1 who are frankly useless and ignorant to say the least and go to 123.
In layman's terms can someone please tell me what I need to do to make the transition as smooth a...

Started Jul 21st, 2014 at 10:18am by Nigs
13 130 Last Post Aug 9th, 2014 at 1:25pm
By: Dandello
Hot Topic (More than 10 Replies)
Event Calendar
"Add event" button does garble both literal and HTML-entity text when not using UTF-8.

Started Jul 9th, 2014 at 6:06pm by Monni
« Pages 1 2 »
15 132 Last Post Aug 6th, 2014 at 4:28am
By: Dandello
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
threads not updating
This seems to be a recurring problem in long threads. For example, when I post in this thread:
http://www.ozpolitic.com/forum/YaBB.pl?num=1357305685
it should go to post #615 or higher (page...

Started Jan 13th, 2013 at 10:43pm by freediver
« Pages 1 2 3 4 »
58 8,745 Last Post Aug 3rd, 2014 at 1:58pm
By: Dandello
Normal Topic
Email Tags (in Email.lng) Missing
Until I upgraded to 2.6 late last week, I had been using 2.5AE and had been very pleased with it. Upgrading to 2.6 seems to have improved on so many things, so was unsure why I was having problems wit...

Started Jul 8th, 2014 at 3:01pm by Devonshire Expat
6 106 Last Post Aug 2nd, 2014 at 8:24pm
By: Dandello
Moved Topic
Normal Topic
Missing date and time in2.6
Several of my members have complained they cannot see the date and the of each individual post once logged in.
Apparently, the "posted on" field is not being filled and there is also no date and...

Started Jul 17th, 2014 at 1:49pm by Chess Publishing
5 98 Last Post Jul 21st, 2014 at 12:44pm
By: JonB
Normal Topic
Topic hover not workingon IE 11
Hi,
I just noticed that the topic hover does not work when using IE 11. On Chrome it's ok.

Started Jul 10th, 2014 at 10:49am by AcuarioCat
4 97 Last Post Jul 18th, 2014 at 2:45am
By: Dandello
Normal Topic
Translation string in Profile.lng
$profile_txt{'92'} looks bad even in English...
It should be instead "View Profile of USER", with USER replaced with username... That way it works even with languages that need different word or...

Started Jul 17th, 2014 at 4:22pm by Monni
5 83 Last Post Jul 17th, 2014 at 7:01pm
By: Monni
Normal Topic
Post are being blocked as spam
I now have two members and only two that I am aware off that are having difficulty posting to our forum. They are getting the following error message
"Action not allowed: Our system has detected ...

Started Jul 16th, 2014 at 12:47am by TonyL
9 106 Last Post Jul 16th, 2014 at 7:31pm
By: Dandello
Pages Pages: [1] 2 3 ... 33
There are no actions to perform.
 
Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
Locked Topic Sticky Locked Topic
Moved Topic Moved Topic
Global Announcement Global Announcement
Locked Global Announcement Locked Global Announcement
Hot Topic (More than 10 Replies) Hot Topic (More than 10 Replies)
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Very Hot Topic (More than 25 Replies)
You can view Topics in this Board.

You cannot post replies to Topics in this Board.
You cannot start new Topics in this Board.
You cannot post Attachments in this Board.
You cannot start Polls in this Board.
 
  ‹ Board Index    ^Top