General Usage and Feature Troubleshooting General Usage and Feature Troubleshooting
Need help with a -feature- of YaBB, or have a non-installation/error related question? Please do not ask questions about mods here. Please check the YaBB Codex before posting.
(Moderator Groups: YaBB Moderators, Development Team, Boardmod Team, Legacy Dev Team, Support Team)
Topics: 974
Posts: 7,744
Pages Pages: [1] 2 3 ... 34
There are no actions to perform.
 
Subject / Started By Replies Views Last Post Sort (Z-A)
 Important Topics
Global Announcement
Update Session
For those who are NOT using their password as their Session Update answer, please go to your User CP and re-input your answer. We've changed how the answers are saved to avoid problems with non-Englis...

Started Jun 12th, 2014 at 11:51pm by Dandello
1 821 Last Post Jun 18th, 2014 at 1:44pm
By: vteams
Sticky Topic
Registration Error Codes
You've seen them in your Errorlog and now you need to know what they mean.
  • The 'We don't serve your kind here'  comes from the honeypot - meaning they filled in a formfield that is in the c...

I'll post more as

Started Oct 18th, 2014 at 9:30pm by Dandello
0 24 Last Post Oct 18th, 2014 at 9:30pm
By: Dandello
Sticky Topic
Attachments security issue
This has been brought to our attention by John Lightsey. There is a reported vulnerability involving text file (*.txt) attachments where Perl code in the file can actually be run by the server rather ...

Started May 2nd, 2013 at 4:15pm by Dandello
4 2,075 Last Post May 5th, 2013 at 11:09pm
By: Dandello
Sticky Topic
underline feature broken
The underline feature is broken on my forum. I tried viewing the posts with different templates in case it was a colour issue.
www.ozpolitic.com/forum/YaBB.pl?num=1355203172/4#4

Started Dec 16th, 2012 at 9:35am by freediver
10 2,968 Last Post Feb 5th, 2013 at 10:05am
By: freediver
 Board Topics
Normal Topic
Possibly ruined everything..
I (not so recently) inherited a forum from a friend. I attempted to preserve the forum as it was, as an archive, and downloaded the existing "tarball" I think it was called? Shortly after, my HDD died...

Started Nov 20th, 2014 at 4:58pm by Nanda
6 32 Last Post Nov 21st, 2014 at 3:31pm
By: Nanda
Hot Topic (More than 10 Replies)
Forum no longer Working (via Facebook)
This is a question that came in via Facebook concerning a non-functional YaBB forum.  The original question came from (presumably) the Forums Current admin.
I (JonB) tested it yesterday - and imm...

Started Nov 13th, 2014 at 10:27pm by JonB
« Pages 1 2 »
This topic contains 2 attachments
22 137 Last Post Nov 20th, 2014 at 8:49pm
By: Dandello
Normal Topic
New Message Bullet
If I  visit the forum, any boards with new messages will have a bullet showing it has unread posts. If you open the board you may find that it has two or more post that have new messages. If you open ...

Started Nov 20th, 2014 at 1:17pm by TonyL
2 12 Last Post Nov 20th, 2014 at 4:20pm
By: TonyL
Hot Topic (More than 10 Replies)
Error using TLS email configuration
Hi everyone!
I did try using the search functionality before posting here, but I had no luck.  I was first introduced to YaBB 10 years ago, loved it then, and re-found it last year to set up foru...

Started Nov 17th, 2014 at 12:33pm by CrailAtWork
This topic contains 1 attachment
12 80 Last Post Nov 18th, 2014 at 10:23pm
By: JonB
Normal Topic
Broadcast Message popup won't go away
I have YaBB version 2.2.1
http://www.ozpolitic.com/forum/YaBB.pl
I recently appointed a global admin. He got a notification for all the past broadcast messages. He deleted them all, but he s...

Started Nov 29th, 2011 at 10:10am by freediver
4 712 Last Post Nov 18th, 2014 at 6:53pm
By: TonyL
Normal Topic
Problem with Favicon
I need some information about html forum files.
In which file I can find information about the yabb logo file location and link (/public_html/yabbfiles/Templates/Forum/default/yabblogo_26.png) ?<...

Started Nov 5th, 2014 at 10:40pm by Varus
This topic contains 1 attachment
5 75 Last Post Nov 8th, 2014 at 1:36am
By: Bill Myers
Normal Topic
Frames - 2.6 wont open in a frame ??
Hello,
I was running 2.5.2 before and it opened in a frames with no problem. my mane page has links in the top frame and all the links open in the bottom frame. When i installed 2.6 it will refr...

Started Jun 30th, 2014 at 3:28pm by eazy2001x
6 112 Last Post Oct 30th, 2014 at 2:55pm
By: Dandello
Normal Topic
Admin Center Permissions?
I am running version 2.5AE for a few years now.
A few minor issues have developed over time which I have left unresolved due to my limited know-how!
However the most recent problem is more s...

Started Oct 16th, 2014 at 9:11am by ajchis
5 51 Last Post Oct 25th, 2014 at 10:33pm
By: Dandello
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
Reason for registration failure?
Is it possible to get a more expanded reason that the users registration process failed?
From my error log:
Oops - we don't serve your kind here.
http://redshost.com/sfcm/YaBB.pl?board...

Started Oct 18th, 2014 at 3:20pm by Red Barchetta
« Pages 1 2 »
This topic contains 1 attachment
25 129 Last Post Oct 20th, 2014 at 1:01am
By: Bill Myers
Normal Topic
Error when editing more than one message board
I started getting this when I was trying to edit more than one board. In this case, I added Board images to 2 boards.
System Information
Could not open a new file on the server, check the pa...

Started Oct 12th, 2014 at 4:13pm by Red Barchetta
3 39 Last Post Oct 13th, 2014 at 2:48pm
By: Dandello
Normal Topic
Graphics in board header
I have added some pictures to some board headers, but the look is not as I had expected...
http://redshost.com/sfcm/YaBB.pl?board=tv
I have tried it with both Chrome and IE, and the text and...

Started Oct 10th, 2014 at 11:22pm by Red Barchetta
3 34 Last Post Oct 10th, 2014 at 11:47pm
By: Dandello
Normal Topic
Event Calendar
Show "Disable username-link" checkbox to:
I have this option set for Moderators and Admins, and even tried All Members, but do not see it when adding entries to the Event Calendar.

Started Oct 10th, 2014 at 2:00am by Red Barchetta
2 32 Last Post Oct 10th, 2014 at 2:32pm
By: Dandello
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
SMTP Email
Just found out my forum is not sending out emails when a new user registers. Yes, I have it set to do so. Too bad there is not a "Test" button so you do not have to make a change, exit setup, sign in ...

Started Sep 11th, 2014 at 1:54am by Red Barchetta
« Pages 1 2 3 4 5 »
This topic contains 1 attachment
69 490 Last Post Oct 5th, 2014 at 4:23am
By: JonB
Hot Topic (More than 10 Replies)
Can't read PMs ... Get not implemented?
Have recently spotted a problem on all my forums, which keeps me from reading any text messages. No idea how long it may have been around, because my forums are so quiet these days, nobody is sending ...

Started Sep 30th, 2014 at 2:45pm by batchman
10 72 Last Post Oct 2nd, 2014 at 3:47am
By: batchman
Normal Topic
6 75 Last Post Oct 2nd, 2014 at 12:43am
By: WestwegoMan
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
Start New Topic screen won't close (Yabb 2.5.2)
When starting a new topic, the text entry screen remains after clicking on the <Post Message> button, the screen doesn't close.  Consequently, users are assuming something is wrong and submitting mult...

Started Jun 15th, 2014 at 1:13pm by Jimboat
« Pages 1 2 3 »
This topic contains 2 attachments
42 347 Last Post Sep 29th, 2014 at 1:47pm
By: JonB
Normal Topic
Adding/Deleting board moderators on 2.6.1
Dandello wrote on Sep 23rd, 2014 at 9:13pm:
Edited:
We made adding Moderators a LOT easier in 2.6x.  Wink

Yes, and 2.6.1 is great, but I have a few minor caveats:
The Add/Delete moderators link on the individual boards works well for adding mod...

Started Sep 27th, 2014 at 9:01am by Chess Publishing
5 61 Last Post Sep 27th, 2014 at 7:54pm
By: Chess Publishing
Hot Topic (More than 10 Replies)
How can I move a member to be a moderator?
I have searched but have not found how to move a member of the forum I moderate to also be a YaBB Moderator.
I have YaBB Administrator access, but I need to move a post dependent member to be a b...

Started Sep 23rd, 2014 at 8:44pm by BatDude
This topic contains 4 attachments
13 124 Last Post Sep 26th, 2014 at 4:57pm
By: JonB
Hot Topic (More than 10 Replies)
Perl on Win Server 2008 x64 - Missing .pm files?
Downloaded and installed perl 5, version 16, subversion 3 (v5.16.3) built for MSWin32-x64-multi-thread from ActiveState.com, but notice according to YABB, several of the modules are missing. Using ( h...

Started Sep 7th, 2014 at 5:16pm by Red Barchetta
« Pages 1 2 »
This topic contains 1 attachment
19 105 Last Post Sep 17th, 2014 at 9:19pm
By: Dandello
Normal Topic
Post speed allowed : long wait posting reply
I am using 2.5.2
With the anti-spam setting "Post speed allowed" set to 120 seconds I was getting long delays modifying a post and complaints from people trying to post replies. Symptom was "Wait...

Started Sep 16th, 2014 at 9:48pm by EricJo
2 51 Last Post Sep 16th, 2014 at 10:52pm
By: Bill Myers
Hot Topic (More than 10 Replies)
(upgd 2.5.2 to 2.6.0) Now, only guest can display the index board
Hello,
I'm trying to upgrade my small forum from 2.5.2 to 2.6.0 and we are facing a strange issue :
-  index board can be display only for guest : when logged in, YABB.pl  goes to "Error 50...

Started Sep 12th, 2014 at 8:15pm by Mediaephile
« Pages 1 2 »
23 155 Last Post Sep 16th, 2014 at 8:19pm
By: Mediaephile
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
DateTime TimeZone
I've installed a working version of 2.6.0 and can't see to get the clock to work for different time zones.  The module checker within the Admin Center said to install DateTime::TimeZone, which I did a...

Started Aug 13th, 2014 at 11:06pm by griswold
« Pages 1 2 3 »
This topic contains 8 attachments
35 227 Last Post Sep 16th, 2014 at 4:24pm
By: griswold
Normal Topic
Forum Logo image
using Yabb 2.5.2, i changed code to our own Forum Image in the Yabb banner.  works fine in IE, but recently doesn't show my banner in Firefox. 
Funny, because for last couple of years, operated ...

Started Sep 13th, 2014 at 9:45pm by Jimboat
6 98 Last Post Sep 14th, 2014 at 2:38pm
By: Bill Myers
Normal Topic
Some problems with Board pictures
I commissioned someone to design some icons for my ChessPub.com Forum to replace 'boards.png'. He sent them 100x100 (assuming they would resize automatically) and the site looked fine after I added th...

Started Sep 3rd, 2014 at 10:26am by Chess Publishing
9 194 Last Post Sep 8th, 2014 at 5:24pm
By: Bill Myers
Normal Topic
YaBB 2.6.1 Build 1560 messages?
Running Yabb YaBB 2.6.1 Build 1560
I deleted one board I created named "Event" and got this message:
Successfully removed board with ID: event
0 forsale 1 services 2 wanted 3 FASTBD 4 ...

Started Sep 7th, 2014 at 3:26pm by Red Barchetta
4 66 Last Post Sep 7th, 2014 at 5:25pm
By: Red Barchetta
Normal Topic
Backing up large forum stops prematurely
My client has a forum that has about 500+ MB of data, mostly attachments and user avatars.
Trying to backing up it using the integrated zip method silently aborts about 2 times out of 3 (sometime...

Started Aug 4th, 2014 at 3:55pm by Monni
This topic contains 1 attachment
7 119 Last Post Aug 31st, 2014 at 2:32pm
By: Bill Myers
Pages Pages: [1] 2 3 ... 34
There are no actions to perform.
 
Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
Locked Topic Sticky Locked Topic
Moved Topic Moved Topic
Global Announcement Global Announcement
Locked Global Announcement Locked Global Announcement
Hot Topic (More than 10 Replies) Hot Topic (More than 10 Replies)
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Very Hot Topic (More than 25 Replies)
You can view Topics in this Board.

You cannot post replies to Topics in this Board.
You cannot start new Topics in this Board.
You cannot post Attachments in this Board.
You cannot start Polls in this Board.
 
  ‹ Board Index    ^Top