General Usage and Feature Troubleshooting General Usage and Feature Troubleshooting
Need help with a -feature- of YaBB, or have a non-installation/error related question? Please do not ask questions about mods here. Please check the YaBB Codex before posting.
(Moderator Groups: YaBB Moderators, Development Team, Boardmod Team, Legacy Dev Team, Support Team)
Topics: 1,065
Posts: 8,573
Pages Pages: [1] 2 3 ... 37
There are no actions to perform.
Subject / Started By Sort (A-Z) Replies Views Last Post
 Important Topics
Locked Global Announcement
Moderation Policy - Read & Heed
Thanks to all for your recent opinions, and those given to me in the past.
A. I waited for timed banning to work before using it.á There was a reason, just as beating your dog every time it acts ...

Started Feb 10th, 2015 at 10:45pm by JonB
1 675 Last Post Mar 3rd, 2015 at 12:26pm
By: JonB
Sticky Topic
When to NOT use 'Rebuild Attachments'
Symptoms - the attachments are in their proper directory and can be accessed via direct linking but are showing as 'deleted' in the message thread.
DO NOT RUN 'Rebuild Attachments' from the Admin...

Started Aug 3rd, 2015 at 4:29pm by Dandello
0 31 Last Post Aug 3rd, 2015 at 4:29pm
By: Dandello
Sticky Topic
Registration Error Codes
You've seen them in your Errorlog and now you need to know what they mean.
  • The 'We don't serve your kind here'  comes from the honeypot - meaning they filled in a formfield that is in the c...

I'll post more as

Started Oct 18th, 2014 at 9:30pm by Dandello
0 167 Last Post Oct 18th, 2014 at 9:30pm
By: Dandello
Sticky Topic
Attachments security issue
This has been brought to our attention by John Lightsey. There is a reported vulnerability involving text file (*.txt) attachments where Perl code in the file can actually be run by the server rather ...

Started May 2nd, 2013 at 4:15pm by Dandello
4 4,560 Last Post May 5th, 2013 at 11:09pm
By: Dandello
 Board Topics
Normal Topic
Pre-Registered header notice
Hey all,
My "There are 2 Pre-Registered Members that are not yet validated." notice at the top of my board show 2 when in fact it's only one, if there were 2 pre-registered members waiting for ap...

Started Feb 12th, 2013 at 4:02pm by 2001SSEi
9 1,395 Last Post Feb 14th, 2013 at 2:08am
By: xnoddyx
Normal Topic
Firefox not rendering my YaBB2.5AE site correctly
Hey all,
My site is running 2.5AE, recently Firefox 8.0 has taken to not rendering my site correctly and I was wondering if anyone else if having an issue with FF? áI was running a custom templat...

Started Jan 13th, 2012 at 3:11pm by 2001SSEi
4 843 Last Post Jan 13th, 2012 at 8:56pm
By: Bill Myers
Hot Topic (More than 10 Replies)
pm not working
for some reason i get the following everytime someone opens an pm
Method Not Implemented
GET to // not supported.
any help would be good

Started May 23rd, 2010 at 6:08am by 3Down
11 2,886 Last Post May 24th, 2010 at 2:23am
By: OH Eng
Normal Topic
Email notification shutting itself off
I have a forum member on our site that selects to be notified when a topic is replied to.  It may work for one or two but then it shuts itself back off.  Creating a lot of frustration for them.  Any i...

Started Mar 15th, 2011 at 2:34am by 454webmaster
3 1,236 Last Post Mar 16th, 2011 at 4:22pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Making the most recent posts on forum default to 10
Is there a way to make the most recent posts on the forum default to just show 10 without the user having to select a number of posts that is in multiples of 8?  We recently upgraded to version 2.6.11...

Started May 10th, 2015 at 5:40pm by 7feet
4 65 Last Post May 12th, 2015 at 6:31am
By: Bill Myers
Hot Topic (More than 10 Replies)
CGI application not returning complete set of HTTP headers
Our website is returning the below message when we try to access our Forum boards and we don't know how to fix this. á
Error message when accessing Forums
CGI Error The specified CGI applicat...

Started Apr 29th, 2014 at 3:34pm by 7feet
« Pages 1 2 »
24 2,767 Last Post May 3rd, 2014 at 9:18pm
By: JonB
Normal Topic
Disappearing posts
My forum has suffered the last few days some some radomly dissappearing threads and posts. Both single posts and the odd full thread have been deleted.
I have 2 questions.
1. Is th...

Started Aug 23rd, 2010 at 12:25pm by [-DIR-] Muffy
2 821 Last Post Aug 23rd, 2010 at 6:08pm
By: [-DIR-] Muffy
Normal Topic
Help! My admin password no longer works
I was testing (foolish me) the "forgot password?" function and stupidly used my admin account instead of setting up a bogus account and testing that.á I got the new re-set password, tried it, and it d...

Started May 5th, 2010 at 8:38pm by AACT
3 3,226 Last Post May 5th, 2010 at 10:08pm
By: LoneWebSurfer
Normal Topic
Topic hover not workingon IE 11
I just noticed that the topic hover does not work when using IE 11. On Chrome it's ok.

Started Jul 10th, 2014 at 10:49am by AcuarioCat
4 104 Last Post Jul 18th, 2014 at 2:45am
By: Dandello
Hot Topic (More than 10 Replies)
Can i add a tab that links to a https site rather than just http?
I'm trying to add a new tab to the top of our forum, but the link automatically adds http in front of the address. I require it to add https instead. Is there anyway of doing this?

Started Apr 15th, 2013 at 10:40am by Adrian_Horn
11 2,266 Last Post Apr 16th, 2013 at 8:26am
By: Adrian_Horn
Normal Topic
Can I bulk add users?
Hi, I've been asked to make a closed forum for approx 500 users. Is there anyway I can bulk add the users into YABB rather than doing them 1 by 1 in the admin panel?
I know the usernames, Full na...

Started Apr 15th, 2013 at 8:04am by Adrian_Horn
2 822 Last Post Apr 15th, 2013 at 3:28pm
By: Adrian_Horn
Normal Topic
Sending PM to user from Moderator if PM is turned off for users.
Hi there.
We have a situation where we don't want standard users to be able to PM each other on our forum so we have it set that only mods, global mods, and admins have access to PM.

Started Jun 5th, 2013 at 3:38pm by AJ H
1 374 Last Post Jun 5th, 2013 at 4:28pm
By: Dandello
Normal Topic
Admin Center Permissions?
I am running version 2.5AE for a few years now.
A few minor issues have developed over time which I have left unresolved due to my limited know-how!
However the most recent problem is more s...

Started Oct 16th, 2014 at 9:11am by ajchis
5 90 Last Post Oct 25th, 2014 at 10:33pm
By: Dandello
Normal Topic
Default Search parameters
Can anyone please tell me how to change the default search from "Posts made in the last week" to "All Posts" ?

Started May 12th, 2013 at 12:25pm by ajchis
3 938 Last Post May 12th, 2013 at 9:12pm
By: ajchis
Normal Topic
Having a devil of a time with sendmail
Hey guys!
I'm having a lot of trouble with sendmail. I think the ONLY thing it works for is registration (both sending e-mails to new users as well as requesting admin approval for new users).<br...

Started Aug 31st, 2010 at 11:46am by akdb8r
3 961 Last Post Aug 31st, 2010 at 5:27pm
By: Jet Li
Hot Topic (More than 10 Replies)
What is wrong with my forum ?
I haven't checked my forum for a week or so, being caught up with other projects, and when I visited it yesterday, I got a message saying that the site might be potentially harmful or contain maliciou...

Started Apr 25th, 2013 at 10:32am by alakazam
13 6,204 Last Post May 12th, 2013 at 12:19pm
By: xnoddyx
Hot Topic (More than 10 Replies)
Inserting ad code
Can you please tell me where I need to insert the ads code so that the text ads may appear on top of every thread, like in the image below?
I don't want ads on my forum's main page. Just on top...

Started Feb 21st, 2013 at 12:49pm by alakazam
14 3,113 Last Post Feb 24th, 2013 at 7:37am
By: Bill Myers
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
Error - The Subject Field Was Not Filled Out
I just had a YaBB 2.5 forum installed ( installed, and when I am trying to edit posts I get this error: "The Subject Field Was Not Filled Out. It is required."
What do I d...

Started Feb 16th, 2013 at 11:34am by alakazam
« Pages 1 2 »
28 3,928 Last Post Feb 23rd, 2013 at 8:10pm
By: Dandello
Locked Topic
403 Forbidden Error and .htaccess
I have recently updated my Joomla installation and the security features in the built-in .htaccess file blocks my forum from working. All I get is a 403 error, and I have already checked CHMOD and cgi...

Started Aug 6th, 2012 at 4:35am by Alejandro Raggio
« Pages 1 2 »
This topic contains 1 attachment
23 13,366 Last Post Aug 8th, 2012 at 6:41pm
By: JonB
Normal Topic
How to turn my 2.5 board into an archive
After over 10 years and nearly 450,000 posts on my (currently) version 2.5 forum, it has run it's course and I want to disable posting and turn the board into an archive where everyone can see all the...

Started Feb 15th, 2013 at 5:14pm by Allison_A
This topic contains 1 attachment
5 2,051 Last Post Feb 15th, 2013 at 8:25pm
By: Dandello
Normal Topic
Quoting an image, different behavior
I recently upgraded from 2.2.3 to 2.5AE with a new install, and one behavior I've noticed that is different is how images are treated when quoted.
Before the upgrade, when you quoted a message wi...

Started Nov 28th, 2010 at 5:15am by Allison_A
8 1,223 Last Post Dec 1st, 2010 at 2:19am
By: Allison_A
Normal Topic
On -> No email verification received
Hello All
I tried to register on my forum using several Mail service providers (Gmail, Yahoo, Outlook).
All email verifications were received on Gmail and Yahoo , but never on Outlook even i...

Started Mar 11th, 2015 at 1:08pm by alqutob
2 46 Last Post Mar 11th, 2015 at 4:12pm
By: Bill Myers
Normal Topic
Welcome Email with extra different password ( Not Random )
Hello All
In the Admin Center -> Registration
1. I selected the registration scheme for the forum to be :
á á Pre-registration with e-mail membership activation.
2. I ignored E-mail Random Password to<br ...

Started Mar 10th, 2015 at 10:18pm by alqutob
This topic contains 3 attachments
8 63 Last Post Mar 11th, 2015 at 5:03am
By: Bill Myers
Normal Topic
last post characters count in the board index
Hello All
The last post characters count in the board index (English characters) are enough to intreduce the topic subject, but when using arabic charcters in the my traslated version, they Shrin...

Started Mar 7th, 2015 at 4:49pm by alqutob
This topic contains 5 attachments
4 46 Last Post Mar 7th, 2015 at 11:20pm
By: alqutob
Normal Topic
Anti-spam Questions Reflection on Password reminder
In the Admin Center,á I enabled Anti-spam Questions on Forgot Password and everything is going OK with this feature until I was logging in as Administrator and viewing a user profile .
At the bot...

Started Mar 3rd, 2015 at 6:22pm by alqutob
This topic contains 2 attachments
1 44 Last Post Mar 3rd, 2015 at 7:05pm
By: Dandello
Normal Topic
Gender on registration ( Reuired / Optional ) problem
Hello all
In the Admin Center , if I make Gender on registration = Required
then the Gender Field does not appear in the registration form.
And if I make Gender on registration = Optional
then the Gender Field appears in the registration fo...

Started Feb 27th, 2015 at 2:35pm by alqutob
This topic contains 2 attachments
6 117 Last Post Feb 27th, 2015 at 10:45pm
By: Dandello
Pages Pages: [1] 2 3 ... 37
There are no actions to perform.
Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
Locked Topic Sticky Locked Topic
Moved Topic Moved Topic
Global Announcement Global Announcement
Locked Global Announcement Locked Global Announcement
Hot Topic (More than 10 Replies) Hot Topic (More than 10 Replies)
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Very Hot Topic (More than 25 Replies)
You can view Topics in this Board.

You cannot post replies to Topics in this Board.
You cannot start new Topics in this Board.
You cannot post Attachments in this Board.
You cannot start Polls in this Board.
  ‹ Board Index   Top