Installation and Setup on Linux, UNIX, Mac, and BSD Servers Installation and Setup on Linux, UNIX, Mac, and BSD Servers
Get help installing and setting up YaBB on a Unix, Linux, Mac, or BSD web server. Please check the YaBB Codex before posting.
(Moderator Groups: YaBB Moderators, Development Team, Legacy Dev Team, Support Team)
Topics: 129
Posts: 1,185
Pages Pages: 1 2 3 [4] 5 
There are no actions to perform.
 
Subject / Started By Replies Views Last Post Sort (Z-A)
Hot Topic (More than 10 Replies)
403 FORBIDDEN
Hi everyone!
Just updated a 2.1 ot 2.5AE
Lost quite a few messages for some reason.
However, when I try an edited the Template (Admin Centre>Forum Layout>Template) I get the following m...

Started Sep 13th, 2010 at 2:39pm by UKSte
13 6,206 Last Post Mar 26th, 2011 at 3:25pm
By: Captain John - Ex Member
Hot Topic (More than 10 Replies)
cook.txt
Hi~
Need a little help here please, trying to install YaBB forum,and got an error says 'Unable to open ./Variables/cook.txt: Permission denied', I've search the whole folder and couldn't find the...

Started Mar 8th, 2011 at 4:57am by InfoYab
10 4,682 Last Post Mar 24th, 2011 at 3:46pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
cgi-bin positioning and domain display
Hi there,
I hope someone can help, I added a Yabb forum to a sports related website many years ago, and wanted to return and give it another go. I was able to install it with no issues using defa...

Started Feb 15th, 2011 at 12:50pm by bikerchris-uk
5 12,953 Last Post Mar 12th, 2011 at 8:21pm
By: bikerchris-uk
Normal Topic
Graphics not working
Hi
I am just installing 2.5AE and on 'step 4-setting up'. It says that the page should look like the one on the screen shot but it doesn't for me. It has no graphics at all. I'm pretty sure all t...

Started Nov 27th, 2010 at 12:42pm by minimatt
3 1,408 Last Post Feb 15th, 2011 at 5:18pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Linux Server, Sky email
Hi
I am on a Linux server and want to use my sky email account. Sky uses an SSL connection for smtp on port 465, surely I should be able to implement email notifications on my Forum, using the sa...

Started Feb 13th, 2011 at 10:51pm by Alan Bennett
3 1,830 Last Post Feb 15th, 2011 at 1:24pm
By: bikerchris-uk
Normal Topic
Transfer Yabb 2.4 to New Server
Have read official instructions on how to do this at http://www.yabbforum.com/codex/YaBB.pl?num=1190674425
However I don't really understand why I can't simply ftp all files down to my machine th...

Started Jan 21st, 2011 at 1:36pm by jon666
5 1,855 Last Post Feb 14th, 2011 at 7:59pm
By: The Boy
Normal Topic
Setup.pl Setup2 shows rubbish text
Hi
I had to wipe out my Yabb 2.4 installation and start again on Yabb2.5 so followed the quick Start Guide and can get to the Setup.pl first stage where the paths are to be set but when I click o...

Started Feb 13th, 2011 at 11:59am by Carl039
This topic contains 1 attachment
7 1,957 Last Post Feb 13th, 2011 at 10:40pm
By: Carl039
Normal Topic
Admin Email Setup - Keeps Failing
I can't get YaBB to email. 
Here is the setup.  It is Yabb 2.5 AE
In the Admin, Advanced Settings, Email tab
Send using - YaBB SMTP Engine
SMTP-Sever smtp.gmail.com
Server Au...

Started Feb 8th, 2011 at 3:59am by Delpi
1 1,701 Last Post Feb 8th, 2011 at 5:17pm
By: Captain John - Ex Member
Hot Topic (More than 10 Replies)
Help! Can't enter to the Admin panel after 2.5 up
Hi guys, I really need your help. I just upgraded to 2.5, and somehow I don't have the uppermost menu, the one that has the Home/Help/Seacrh/Members/UserCP/Admin. The logo also says YaBB 2.3, don't kn...

Started Jan 24th, 2011 at 9:18pm by Midnight Cowboy
« Pages 1 2 »
21 4,715 Last Post Jan 25th, 2011 at 12:05am
By: Derek Barnstorm
Normal Topic
Help please
Dose anyone fancy installing the latest version of yabb upon our server b4 i totally give in.tryed over a week now and just cant get to install Cry

Started Jan 20th, 2011 at 7:17pm by billywind
6 1,580 Last Post Jan 20th, 2011 at 10:58pm
By: Derek Barnstorm
Normal Topic
Weird Problems, 2.3.1, 2.5
Okay, so the other day I was deleting excess/old database from my host. It then came time to delete my PHPBB2 DB since I now use YaBB2.3.1.  I noticed it would delete the /forum directory (where I had...

Started Jan 14th, 2011 at 1:19am by Sassle Frassle
2 1,468 Last Post Jan 14th, 2011 at 5:48pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
From Windows to Linux - lower/upper case
Hi guys,
I've just migrated a 2.5 forum from a Windows to Linux server.
I'm now having a very specific issue regarding "ex members".
For reference, please have a look at a cut-out from ...

Started Jan 12th, 2011 at 11:50pm by binary
2 1,475 Last Post Jan 13th, 2011 at 10:20pm
By: binary
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
Straaange problem...
Hi,
I have recently downloaded the newest release of YaBB here from the server and installed that on the server according to the Quick started manual, and from the looks of it I have done well.....

Started Dec 16th, 2010 at 6:09pm by Richard IV
« Pages 1 2 3 4 »
54 11,466 Last Post Jan 10th, 2011 at 1:11am
By: JonB
Normal Topic
Root Dir question?
So, I just move the cgi-bin/yabb2... and public_html/yabbfiles...  in to the root (Linux Server) so they are hanging off the root dir? My next question is how do I get people to hit the YaBB.pl so, th...

Started Dec 13th, 2010 at 11:32pm by Citron
3 1,770 Last Post Dec 14th, 2010 at 6:59pm
By: JonB
Normal Topic
Messed up installation not sure how!
My Yabb board was doing very nicely thankyou then somehow got busted.  I managed to transfer messages to PHPBB3 forum but three months on still not showing up in google so am moving back to YABB all 7...

Started Dec 5th, 2010 at 12:51am by Miss D Fyed
9 2,591 Last Post Dec 5th, 2010 at 1:46am
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Notifications dont' work since upgrade from 2.2.3
Hello all,
About a month ago I upgraded from 2.2.3 to 2.5AE by installing a new version and moving all the files over.  I have worked out most of the issues, but the user notifications for new po...

Started Nov 28th, 2010 at 5:02am by Allison_A
3 1,550 Last Post Nov 29th, 2010 at 12:23am
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Upgrading from YaBB 2.1 to 2.5AE
Transfering files using CuteFTPPro and all going well until I came to the last 6 files - the .pl files and .html. Cute will not let me drag and drop the files to either the queue or remote pane. I can...

Started Nov 5th, 2010 at 3:09pm by Glyn
8 3,467 Last Post Nov 13th, 2010 at 1:32pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
unable to View Registration Log
I'm trying to set up a YaBB 2.4 board on RHEL.  New users can register online, are sent a validation e-mail, and get the welcome e-mail.  I, as administrator, get a notification e-mail of the new user...

Started Nov 9th, 2010 at 3:07am by jdw
3 1,795 Last Post Nov 10th, 2010 at 4:24pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
administrator profile missing
Was setting up for the first time, must have changed something I shouldn't have?
when I log in as admin, the "Admin" choice is missing from the commands... I have "home" "help" "search" "members"...

Started Oct 31st, 2010 at 4:17am by scotty
3 1,758 Last Post Nov 2nd, 2010 at 6:04am
By: JonB
Normal Topic
HTAccess file
My Forum creates an HTAccess file daily in the cgi-bin directory that causes a 500 error. Once I delete the file my Forum is online again as if nothing has happened. The line in the file today was "# ...

Started Oct 22nd, 2010 at 12:55pm by Alan Bennett
2 1,602 Last Post Oct 30th, 2010 at 1:05pm
By: Alan Bennett
Hot Topic (More than 10 Replies)
Any quick way of chmoding?
I already have a smooth running Yabb forum and wish to install another. However I am dreading the file by file chmod stuff.  Last time it took four tries.  Is there any short cut or do I just perseve...

Started Sep 19th, 2010 at 6:35pm by Miss D Fyed
10 3,413 Last Post Oct 29th, 2010 at 3:45pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Error message when trying to access profile.
I just moved an older version ( 2.1 ) to a new host company and everything seems to be working fine except when I try to access a member profile I get this error message…
Can't open directory ...
It looks to

Started Oct 21st, 2010 at 11:37pm by singletracker500
1 982 Last Post Oct 21st, 2010 at 11:41pm
By: singletracker500
Normal Topic
Newbie needs help
Ok its been years since i messed with yaBB. I'm trying to install yaBB on my HostGator site. HostGator says they allow yaBB2, and that its not a problem. However, when i try to install my site. I get ...

Started Oct 8th, 2010 at 12:07am by l0k0
1 1,086 Last Post Oct 8th, 2010 at 2:31am
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
A few issues with new install 2.5AE
I did a fresh install of Yabb 2.5AE... but on my admin page it says "YOUR version: 2.4"... but it had the 2.5AE logo on the main page... its telling me to update for some reason.
Also, new post n...

Started Sep 28th, 2010 at 11:54pm by skunk74
9 2,666 Last Post Oct 7th, 2010 at 12:56am
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
register button not working
Hi,
Just installed YaBB 2.5. All seems to work except the 'register' and 'forgotten password' buttons on the login page.
Anyone have any idea what this problem could be?
Thanks for any ...

Started Sep 22nd, 2010 at 10:33am by kiwi
3 1,495 Last Post Sep 22nd, 2010 at 8:39pm
By: Derek Barnstorm
Normal Topic
Fresh Install Problem Internal Server Error
I have installed this on a fresh server ISP and keep getting
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.<b...

I copied the files like the gu

Started Sep 9th, 2010 at 4:42pm by tim_o_mast
7 2,367 Last Post Sep 14th, 2010 at 7:15pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Can't understand this line.
This Line is not Understandable to me:
Step 1 - Editing the Path to Perl
Quote:
Make note of the very first line in each of these files, which is called a shebang or "path to Perl." Depending on...

From t

Started Sep 3rd, 2010 at 4:53pm by Sahil
1 1,093 Last Post Sep 3rd, 2010 at 9:00pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Internal Server Error after restore
I was helping a "friend"...you know where this is going already!
A website got trashed due to frontpage extensions so I downloaded the entire site, including Yabb2.1 directories and when I cleare...

Started Aug 20th, 2010 at 12:01am by shawnhrc
4 1,864 Last Post Aug 27th, 2010 at 4:29pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Any Gotcha's in jump from YaBB 2.2 to 2.5
Currently running Yabb 2.2 and plan to do a fresh install with 2.5 and then just move the data (Boards, Members, Messages, etc...) over.  Have some slight code modifications for banner integration, .c...

Started Jul 17th, 2010 at 4:45am by dblduck
3 1,825 Last Post Aug 2nd, 2010 at 6:50pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Install Failure
My site was running fine yesterday and was very pleased in the way it operated.
About 20:00 last night logins became intermittent, often coming up with a connection failure.
I then realised ...

Started Jul 29th, 2010 at 10:19am by Jkulin
This topic contains 1 attachment
8 71 Last Post Jul 29th, 2010 at 11:11pm
By: Captain John - Ex Member
Pages Pages: 1 2 3 [4] 5 
There are no actions to perform.
 
Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
Locked Topic Sticky Locked Topic
Moved Topic Moved Topic
Global Announcement Global Announcement
Locked Global Announcement Locked Global Announcement
Hot Topic (More than 10 Replies) Hot Topic (More than 10 Replies)
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Very Hot Topic (More than 25 Replies)
You can view Topics in this Board.

You cannot post replies to Topics in this Board.
You cannot start new Topics in this Board.
You cannot post Attachments in this Board.
You cannot start Polls in this Board.
 
  ‹ Board Index   Top