Installation and Setup on Linux, UNIX, Mac, and BSD Servers Installation and Setup on Linux, UNIX, Mac, and BSD Servers
Get help installing and setting up YaBB on a Unix, Linux, Mac, or BSD web server. Please check the YaBB Codex before posting.
(Moderator Groups: YaBB Moderators, Development Team, Legacy Dev Team, Support Team)
Topics: 125
Posts: 1,165
Pages Pages: [1] 2 3 ... 5
There are no actions to perform.
 
Subject Sort (A-Z) / Started By Replies Views Last Post
 Important Topics
Global Announcement
Update Session
For those who are NOT using their password as their Session Update answer, please go to your User CP and re-input your answer. We've changed how the answers are saved to avoid problems with non-Englis...

Started Jun 12th, 2014 at 11:51pm by Dandello
1 937 Last Post Jun 18th, 2014 at 1:44pm
By: vteams
 Board Topics
Normal Topic
1.3.1 to 2.5.2 conversion fails
We're trying to migrate to YaBB 2.5.2 from 1.3.1 Gold. The source data is on another server so we've been following the instructions to place the old Members, Messages, Boards and a few files from Var...

Started Feb 10th, 2013 at 6:14pm by reolf
5 1,297 Last Post Feb 11th, 2013 at 12:07am
By: Dandello
Normal Topic
2.5.2 Setup.pl shows rubbish text
New 2.5.2 Setup - Uploaded in ASCII, Chmod everything  to 755 ( just to be sure ) and started setup.pl
shows paths and all - after i click -> "Save setings"
i get similar picture:
[IMAGE]
( borrowed image...

Started Oct 29th, 2012 at 10:26am by badgravity
6 1,940 Last Post Nov 2nd, 2012 at 4:50am
By: Elfen
Hot Topic (More than 10 Replies)
403 FORBIDDEN
Hi everyone!
Just updated a 2.1 ot 2.5AE
Lost quite a few messages for some reason.
However, when I try an edited the Template (Admin Centre>Forum Layout>Template) I get the following m...

Started Sep 13th, 2010 at 2:39pm by UKSte
13 5,915 Last Post Mar 26th, 2011 at 3:25pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
500 server error
Searched this forum for 500 server error and got not one result which surprised me.
Fresh install on a Unix server, cgi-bin already working with another .pl script.
Path is correct on all sc...

Started Oct 28th, 2010 at 10:40am by gt
8 2,992 Last Post Jun 16th, 2012 at 6:43pm
By: Elfen
Moved Topic
Moved: 'With MySql Database'
This Topic has been moved to Talk It Up! by
Moved Topic
Moved: 'Ubuntu Installation with Nginx'
This Topic has been moved to ServerSide by Dandello
Moved Topic
Moved: 'Installing YaBB on Macintosh OSX through MAMP'
This Topic has been moved to ServerSide by JonB
Normal Topic
A few issues with new install 2.5AE
I did a fresh install of Yabb 2.5AE... but on my admin page it says "YOUR version: 2.4"... but it had the 2.5AE logo on the main page... its telling me to update for some reason.
Also, new post n...

Started Sep 28th, 2010 at 11:54pm by skunk74
9 2,617 Last Post Oct 7th, 2010 at 12:56am
By: Captain John - Ex Member
Hot Topic (More than 10 Replies)
Addon Domains for cPanel
Addon Domains for cPanel
Ok, I had good advice on adding a new domain to my existing account on cPanel (saves on new account charges) as my web host would allow it. Presumably would have to creat...

Started Sep 1st, 2012 at 6:54pm by Elrick.
12 4,197 Last Post Sep 13th, 2012 at 2:06pm
By: Dandello
Normal Topic
Admin Email Setup - Keeps Failing
I can't get YaBB to email. 
Here is the setup.  It is Yabb 2.5 AE
In the Admin, Advanced Settings, Email tab
Send using - YaBB SMTP Engine
SMTP-Sever smtp.gmail.com
Server Au...

Started Feb 8th, 2011 at 3:59am by Delpi
1 1,627 Last Post Feb 8th, 2011 at 5:17pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
administrator profile missing
Was setting up for the first time, must have changed something I shouldn't have?
when I log in as admin, the "Admin" choice is missing from the commands... I have "home" "help" "search" "members"...

Started Oct 31st, 2010 at 4:17am by scotty
3 1,690 Last Post Nov 2nd, 2010 at 6:04am
By: JonB
Hot Topic (More than 10 Replies)
After installation: default.css can't be opened
Hi all,
I just have set up an YaBB 2.5. When I want to change the template, I get the message, that defualt.css can't be opened. It is there, and CHMOD is set to 666.
I guess I have to chang...

Started Jun 5th, 2012 at 9:41am by gerry1301
14 3,151 Last Post Jul 22nd, 2012 at 1:51pm
By: xnoddyx
Normal Topic
After upgrade threads incorrectly showing as new
I've upgraded from YaBB 2.1 to 2.5AE (using the new install and transferring the necessary files over manually technique).
At first glance everything seems to be working well apart from one thing...

Started Aug 13th, 2011 at 8:27am by djblamire
1 831 Last Post Aug 13th, 2011 at 5:55pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Any Gotcha's in jump from YaBB 2.2 to 2.5
Currently running Yabb 2.2 and plan to do a fresh install with 2.5 and then just move the data (Boards, Members, Messages, etc...) over.  Have some slight code modifications for banner integration, .c...

Started Jul 17th, 2010 at 4:45am by dblduck
3 1,742 Last Post Aug 2nd, 2010 at 6:50pm
By: Captain John - Ex Member
Hot Topic (More than 10 Replies)
Any quick way of chmoding?
I already have a smooth running Yabb forum and wish to install another. However I am dreading the file by file chmod stuff.  Last time it took four tries.  Is there any short cut or do I just perseve...

Started Sep 19th, 2010 at 6:35pm by Miss D Fyed
10 3,341 Last Post Oct 29th, 2010 at 3:45pm
By: Captain John - Ex Member
Very Hot Topic (More than 25 Replies)
Attachments M.I.A
Hello folks,
This is my first post and I've searching for many hours to try and get a solution for my problem.
I'm moving a YaBB board from one host to another as well as upgrading to the la...

Started Jun 20th, 2012 at 3:31pm by legrant
« Pages 1 2 »
25 4,523 Last Post Jun 22nd, 2012 at 12:23am
By: Bill Myers
Hot Topic (More than 10 Replies)
Attempted upgrade, now even my backups won't work
Hello everyone,
Last night I attempted an upgrade and it did not work out. So I figured I would have my host upload a backup. That's not working out either, it says all my members are ex members....

Started Oct 11th, 2012 at 7:44pm by AustinBoatForums
13 2,272 Last Post Oct 17th, 2012 at 3:21pm
By: JonB
Hot Topic (More than 10 Replies)
Avatars don't display
I've just completed a fresh install of YaBB 2.5AE and it all seems to be working OK: Categories set, Boards established, members can register & post messages, etc.  I'm getting complaints that users c...

Started Jun 6th, 2011 at 8:20pm by Spitball
This topic contains 5 attachments
13 4,518 Last Post Jun 8th, 2011 at 7:26pm
By: Spitball
Normal Topic
can't find files to install
I'm totally new at this.  Trying to install using the instructions on the yabbforum:
/codex/YaBB.pl?num=1190671650  (I'm not allowed to post the url yet)
At the end of paragraph 9, I am ins...

Started Mar 14th, 2013 at 10:50pm by Reid
6 1,275 Last Post Mar 15th, 2013 at 3:23pm
By: Dandello
Normal Topic
Can't get into admin panel anymore
Hi,
I've just upgraded from 2.3 to 2.5. Everything went well until I was done running all maintenance scripts and was checking forum controls. It then said it couldn't find the proper .css file i...

Started Nov 22nd, 2011 at 4:24pm by kaseli
9 1,919 Last Post Feb 4th, 2012 at 5:14pm
By: JonB
Normal Topic
Can't Get Passed the Login Screen
I've just uploaded 2.5 to my server in a clean install, updated thew CHMODSt and run the Setup.pl file. Everything seemed to work OK as I made my way through the initial set up screens eventually reac...

Started Jun 3rd, 2011 at 1:25am by steveL
4 2,218 Last Post Jun 14th, 2011 at 6:40pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
Can't understand this line.
This Line is not Understandable to me:
Step 1 - Editing the Path to Perl
Quote:
Make note of the very first line in each of these files, which is called a shebang or "path to Perl." Depending on...

From t

Started Sep 3rd, 2010 at 4:53pm by Sahil
1 1,076 Last Post Sep 3rd, 2010 at 9:00pm
By: Captain John - Ex Member
Normal Topic
CGI Scripts showing as text
hey

Started Mar 20th, 2013 at 4:04pm by mrbrklyn
3 2,333 Last Post May 19th, 2013 at 12:10am
By: Dandello
Normal Topic
cgi-bin positioning and domain display
Hi there,
I hope someone can help, I added a Yabb forum to a sports related website many years ago, and wanted to return and give it another go. I was able to install it with no issues using defa...

Started Feb 15th, 2011 at 12:50pm by bikerchris-uk
5 11,966 Last Post Mar 12th, 2011 at 8:21pm
By: bikerchris-uk
Normal Topic
clean copy of settings.pl
Can I please get a 'clean' copy of Settings.pl from somewhere? It is my understanding that this is auto-generated after installation, and mine got lost along the way. I am trying to figure out what th...

Started Dec 11th, 2012 at 4:57am by freediver
3 1,024 Last Post Dec 11th, 2012 at 5:25am
By: Dandello
Normal Topic
Content Encoding Error
So what is this ?????
Go through the setup, says all ok, try to run the forum and
Content Encoding Error
Full error says :
==============
         
The page you are tryi...

Started May 29th, 2010 at 12:01pm by fredPress
9 3,113 Last Post May 31st, 2010 at 7:51pm
By: JonB
Hot Topic (More than 10 Replies)
cook.txt
Hi~
Need a little help here please, trying to install YaBB forum,and got an error says 'Unable to open ./Variables/cook.txt: Permission denied', I've search the whole folder and couldn't find the...

Started Mar 8th, 2011 at 4:57am by InfoYab
10 4,295 Last Post Mar 24th, 2011 at 3:46pm
By: Captain John - Ex Member
Hot Topic (More than 10 Replies)
Desperate For Advice on Upgrading and Malware
This forum was a big help to me 3 years ago when I finally upgraded to YaBB 2.2.1!  Now I really need to upgrade to whatever the latest version is because Google has me in their "Malicious Malware" da...

Started Mar 26th, 2011 at 5:33pm by Normpo
This topic contains 2 attachments
10 4,314 Last Post Mar 28th, 2011 at 2:25pm
By: Captain John - Ex Member
Hot Topic (More than 10 Replies)
Direct Entry to Forum
I would like to be able to go drectly to my forum login page, or better yet right to the forum from a saved user/pass login. Can this be done?
I am users personal webspace provided by my ISP, it ...

Started Jun 8th, 2012 at 6:18pm by Attila
13 3,485 Last Post Jun 16th, 2012 at 9:59pm
By: Dandello
Pages Pages: [1] 2 3 ... 5
There are no actions to perform.
 
Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
Locked Topic Sticky Locked Topic
Moved Topic Moved Topic
Global Announcement Global Announcement
Locked Global Announcement Locked Global Announcement
Hot Topic (More than 10 Replies) Hot Topic (More than 10 Replies)
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Very Hot Topic (More than 25 Replies)
You can view Topics in this Board.

You cannot post replies to Topics in this Board.
You cannot start new Topics in this Board.
You cannot post Attachments in this Board.
You cannot start Polls in this Board.
 
  ‹ Board Index   Top