Page Index Toggle Pages: 1 [2] 
Topic Tools
Hot Topic (More than 10 Replies) sudden slow load times (Read 4,699 times)
BjB
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 14
Re: sudden slow load times
Reply #15 - Jun 6th, 2010 at 12:07am
Post Tools
I have done some more testing, and it works fine if the forum is the default site on apache2, but as soon as I make it a virtual host it has the lag.

Is anyone else using virtual hosts with this issue? Even when I serve it just to a lan using dnsmasq as the name resolution it has no errors but around 4 seconds of "waiting" before it starts loading each page.

I still don't know why 2.1 works fine??
  
Back to top
 
IP Logged
 
JonB
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 4,039
Location: Land of the Blazing Sun!

YaBB 2.6.1
Re: sudden slow load times
Reply #16 - Jun 6th, 2010 at 4:21am
Post Tools
How are you addressing the different VirtualHosts? i.e. what URL discriminates them?

When I was testing this locally, a thought occurred to me; I suspect a great proportion of YaBB installs are actually running in vhosts given that most are on shared Linux servers. 

BTW, there is actually nothing that prevents running multiple YaBB versions or installations in the same server. Obviously the folder names must be different, and so must the cookie session values.

Wink
« Last Edit: Jun 6th, 2010 at 4:25am by JonB »  

I find your lack of faith disturbing.
Back to top
IP Logged
 
BjB
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 14
Re: sudden slow load times
Reply #17 - Jun 7th, 2010 at 12:57pm
Post Tools
well I still can't work out why 2.1 is way faster than 2.4? I thought It was this, but apparently not  Shocked

Is there an easy way to "rollback" from 2.4 to 2.1 or is that asking the impossible?

Cheers

Bj
« Last Edit: Jun 7th, 2010 at 3:56pm by BjB »  
Back to top
 
IP Logged
 
BjB
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 14
Re: sudden slow load times
Reply #18 - Jun 11th, 2010 at 7:47am
Post Tools
Thanks for the help, I finally worked out what's causing this... you need to have " HostNameLookups on" in your virtual hosts section or it is as slow as anything. I don't know why but everything else works fine without it, just 2.4 doesn't like it either left out or set to off.

Cheers

Bj
  
Back to top
 
IP Logged
 
JonB
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 4,039
Location: Land of the Blazing Sun!

YaBB 2.6.1
Re: sudden slow load times
Reply #19 - Jun 11th, 2010 at 2:29pm
Post Tools
Thanks for the update.

Many VPS setups are 'underparameter-ized'.  You find out when things don't work quite right, LOL. I know from experience on that one.  How did you come onto that info? (and who is your host?)

Thanks again and good luck.

Smiley
  

I find your lack of faith disturbing.
Back to top
IP Logged
 
BjB
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 14
Re: sudden slow load times
Reply #20 - Jun 12th, 2010 at 12:20pm
Post Tools
I am my own host Smiley I'm running an ubuntu 10.04 server box and per chance I somehow recalled hostname look ups from back in the Redhat 4 days causing slow loads on php.... Anyway it was really just a fluke because I find it odd 2.1 doesn't need it Smiley

Cheers

Bj
  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1 [2] 
Topic Tools