YaBB Community and Support Forum
YaBB Home About YaBB Download YaBB YaBB Support Customize Your Forum Development Contribute to the Project
  Welcome, Guest. Please Login or Register


 
Pages: 1 2 
Topic Tools
 
Problem with Email and Some Admin (Read 10,404 times)
 May 27th, 2010 at 12:49am
There are no actions to perform.  

SteveInTN 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 19


None
Problem with Email and Some Admin
I moved our Yabb from a shared account to a dedicated server.  Everything works fine except for email notifications and some Admin functions.  Also, users sometimes get the same error I get on the Admin functions.  If I try to go to:

Admin -> Advanced Settings

I get the following:


502 - Web server received an invalid response while acting as a gateway or proxy server.

There is a problem with the page you are looking for, and it cannot be displayed. When the Web server (while acting as a gateway or proxy) contacted the upstream content server, it received an invalid response from the content server.


I haven't a clue where to start.  Any help would be appreciated.

Thanks,

Steve
 
 
IP Logged  
 Reply #1 - May 27th, 2010 at 12:50am
There are no actions to perform.  
Captain John 
Ex Member


None
Re: Problem with Email and Some Admin
Server error ... turn in a trouble ticket with your Host.
 
 
IP Logged  
 Reply #2 - May 27th, 2010 at 1:02am
There are no actions to perform.  

SteveInTN 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 19


None
Re: Problem with Email and Some Admin
Quote:
Server error ... turn in a trouble ticket with your Host.


Since it is a dedicated virtual server "I" am pretty much my own support.  I'm thinking it has to be permissions of some other config that I am missing since the rest of Yabb is working properly.

I'm thinking Advanced Options is reading/writing config files in a diff folder than other options?
 
 
IP Logged  
 Reply #3 - May 27th, 2010 at 4:31am
There are no actions to perform.  

JonB 
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 3,625
Land of the Blazing Sun!


None
Re: Problem with Email and Some Admin
this is a WINDOWS virtual private server?

Huh
 
I find your lack of faith disturbing.
jonbservergeek  
IP Logged  
 Reply #4 - May 27th, 2010 at 6:32am
There are no actions to perform.  
Captain John 
Ex Member


None
Re: Problem with Email and Some Admin
SteveInTN wrote on May 27th, 2010 at 1:02am:
I'm thinking Advanced Options is reading/writing config files in a diff folder than other options?


Nope .........

See this http://www.checkupdown.com/status/E502.html  !
 
 
IP Logged  
 Reply #5 - May 27th, 2010 at 3:13pm
There are no actions to perform.  

SteveInTN 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 19


None
Re: Problem with Email and Some Admin
JonB wrote on May 27th, 2010 at 4:31am:
this is a WINDOWS virtual private server?

Huh


Yes it is..
 
 
IP Logged  
 Reply #6 - May 27th, 2010 at 3:17pm
There are no actions to perform.  

SteveInTN 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 19


None
Re: Problem with Email and Some Admin
Quote:
SteveInTN wrote on May 27th, 2010 at 1:02am:
I'm thinking Advanced Options is reading/writing config files in a diff folder than other options?


Nope .........

See this http://www.checkupdown.com/status/E502.html  !

Quote:
SteveInTN wrote on May 27th, 2010 at 1:02am:
I'm thinking Advanced Options is reading/writing config files in a diff folder than other options?


Nope .........

See this http://www.checkupdown.com/status/E502.html  !


That link doesn't work Capt.
 
 
IP Logged  
 Reply #7 - May 27th, 2010 at 3:19pm
There are no actions to perform.  
Captain John 
Ex Member


None
Re: Problem with Email and Some Admin
 
 
IP Logged  
 Reply #8 - May 27th, 2010 at 3:33pm
There are no actions to perform.  

SteveInTN 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 19


None
Re: Problem with Email and Some Admin
Quote:


Thanks Capt.  That is a great explanation of the error but I need help translating that to what is going on with my install.  This error ONLY occurs at two specific times:

- Any time I try to go to Admin -> Advanced Options
- Some times when users send a private message.  Message still goes through, they just see an error.

 
 
IP Logged  
 Reply #9 - May 27th, 2010 at 3:38pm
There are no actions to perform.  
Captain John 
Ex Member


None
Re: Problem with Email and Some Admin
SteveInTN wrote on May 27th, 2010 at 3:33pm:
but I need help translating that to what is going on with my install.


  You can not generate that particular error with a standard install of the YaBB software (unless you uploaded the files under cgi-bin/yabb2 using Auto transfer mode when uploading, causing a corrupt file).  It "is" a server error.
  Being a down line error ..... it is possible (Note: possible) that "your" host server is having problems talking to the Host's mail server.  Now that is a guess ... only a server tech can trouble shoot that .......
« Last Edit: May 27th, 2010 at 3:54pm by N/A »  
 
IP Logged  
 Reply #10 - May 27th, 2010 at 4:03pm
There are no actions to perform.  

SteveInTN 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 19


None
Re: Problem with Email and Some Admin
Thanks Capt John...  That does give me a path to look into.  The whole reason I was trying to go to the Advanced Settings page was to look for my mail setup.  Obviously it isn't setup correctly.  New users & password notifications aren't working.

Where should I look in the files for the mail setup sections?  Going to use SMTP.

Thanks again!
 
 
IP Logged  
 Reply #11 - May 27th, 2010 at 5:44pm
There are no actions to perform.  

SteveInTN 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 19


None
Re: Problem with Email and Some Admin
Okay, let me ask it more straight forward.

Since I cannot access the settings in:

Admin -> Advanced Settings

Using the Yabb Amin Center, how do I change these same settings in the files themselves?
 
 
IP Logged  
 Reply #12 - May 27th, 2010 at 6:51pm
There are no actions to perform.  

JonB 
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 3,625
Land of the Blazing Sun!


None
Re: Problem with Email and Some Admin
I need to search for a thread.  This is a WINDOWS server, correct? Is it W2K3 or W2K8?

Huh
 
I find your lack of faith disturbing.
jonbservergeek  
IP Logged  
 Reply #13 - May 27th, 2010 at 10:53pm
There are no actions to perform.  

SteveInTN 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 19


None
Re: Problem with Email and Some Admin
Thanks JonB.  It is W2K8
 
 
IP Logged  
 Reply #14 - May 28th, 2010 at 12:47am
There are no actions to perform.  
Captain John 
Ex Member


None
Re: Problem with Email and Some Admin
Most settings and the Email settings are in ./Variables/Settings.pl

 But this will not cure your problem.
 
 
IP Logged  
Pages: 1 2 
Topic Tools
 

Get Yet another Bulletin Board at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Support This Project BoardMod - YaBB features and templates YaBB Codex - support on installation and usage YaBB Toolbar for your browser

YaBB Facebook Group Page

Vulnerability Scanner

Valid RSS Valid XHTML Valid CSS Powered by Perl
YaBB Chat and Support Community » Powered by YaBB 3.0 Beta!
YaBB Forum Software © 2000-2011. All Rights Reserved.