Page Index Toggle Pages: [1] 2 
Topic Tools
Hot Topic (More than 10 Replies) Problem with email on 2.5 (Read 10,236 times)
Jet Li
Legacy Dev Team
Development Team
****
Offline



Posts: 6,588
Location: Hong Kong
Re: Problem with email on 2.5
Reply #17 - Sep 2nd, 2010 at 8:38pm
Post Tools
New
Admin/MailMembers.pl
in CVS.

@ akdb8r

Use File from CVS. That fix other bugs between YaBB 2.4 and YaBB 2.5 AE. Wink
  

PM me for YaBB Installation Service
Back to top
WWWGTalkFacebook  
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #16 - Aug 13th, 2010 at 2:58pm
Post Tools
Ahh...other members are now reporting in and it seems like others haven't got the newsletter either. I got it pretty quickly to my POP3 account so I know it sent at least one out, and the list generated in the variables directory is OK apart from missing the first entry...so maybe there is more going on...sorry to bear more bad news...
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #15 - Aug 13th, 2010 at 1:04am
Post Tools
OK - one apparent tiny problem - I sent the newsletter out as a wet-test. I first checked the generated membergroup and it looks good apart from the fact that it seems to have missed one person - alphabetically the first member.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #14 - Aug 12th, 2010 at 9:40pm
Post Tools
Done and I think you've cracked it again. Our gratitude builds to alarming heights. Many many thanks for the quick attention to this and don't forget - if there is anything we can do for you then a bunch of scientists, IT folk, engineers and assorted others will be happy to return the favour if we can...
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Carsten
Ex Member


Re: Problem with email on 2.5
Reply #13 - Aug 12th, 2010 at 6:07pm
Post Tools
In Admin/MailMembers.pl find
Code
Select All
		(undef, $memrealname, $mememail, $memposition, $memposts, $memaddgrp, undef) = split(/\|/, $memberinf{$user}, 7); 


and replace it with
Code
Select All
		($memrealname, $mememail, $memposition, $memposts, $memaddgrp) = split(/\|/, $memberinf{$user}); 

  
Back to top
 
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #12 - Aug 12th, 2010 at 4:23pm
Post Tools
If you need admin or global mod access to the forum CJ then let me know and we'll work something out.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #11 - Aug 12th, 2010 at 8:13am
Post Tools
The following may be relevant....
When I export and download the membergroups I get a csv file with the heading fields:
name ; email address
but the entries that appear actually have
email address ; group (where group is the 'number of postings' dependant ranking).

It seems that the members are being output with the fields transposed by 1 place, as well as the wrong members being actually output....odd
« Last Edit: Aug 12th, 2010 at 8:25am by Bikerman »  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #10 - Aug 12th, 2010 at 4:44am
Post Tools
Yep - as I thought. I did send to the membergroups but it doesn't work.
I re-ran the maintenance routines but no effect.
If I export and download the groups (in the 'email the members' section) I get a couple of entries for each which shouldn't be in there and none of the ones that should.
« Last Edit: Aug 12th, 2010 at 4:49am by Bikerman »  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Problem with email on 2.5
Reply #9 - Aug 12th, 2010 at 3:36am
Post Tools
yes ......


Edited:
The ONLY email I recieved was Test email
This is sent to you as a member from the backend
« Last Edit: Aug 12th, 2010 at 4:34am by »  
Back to top
 
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #8 - Aug 11th, 2010 at 8:41pm
Post Tools
OK...all permissions set to suggested default values (as per the Codex advice).
Still not able to export the membergroups (or I should say that what is downloaded is not related to the actual group memberships).
Should I rerun the maintenance routines now, with the permissions changed?
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #7 - Aug 11th, 2010 at 8:30pm
Post Tools
Update - sorted the backend - the script I ran to reset default permissions screwed up somewhere and set templates to 660 instead of 666. I'm hoping a similar error is causing the email problem. Just going through manually and setting the correct chmods...
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #6 - Aug 11th, 2010 at 7:38pm
Post Tools
OK Cap'n - done both.
Something else has now developed. The back-end admin has lost all formatting - looks like the template has somehow failed. I just get a white screen with all the elements in the wrong place. Still usable, but pretty messed-up.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #5 - Aug 11th, 2010 at 7:29pm
Post Tools
OK Cap...doing that now. I predict that the email to you as a member will be fine but you won't appear in either group. I setup the subscriber group as a test whilst trying to debug - the original group is the recipients one.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Problem with email on 2.5
Reply #4 - Aug 11th, 2010 at 3:55pm
Post Tools
I see you have 2 membergroups to select from ...
Newsletter Recipient
Newsletter Subscriber

I selected both ... email me
from my profile (Cj)
from Admin Center (directly)
check if member of membergroups
email to membergroup

  
Back to top
 
IP Logged
 
Bikerman
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 43
Location: Cheshire - UK
Re: Problem with email on 2.5
Reply #3 - Aug 11th, 2010 at 4:28am
Post Tools
PS - I should add that the email stopped working altogether on the YaBB engine setting so I've currently got it set for unix sendmail.

Oh - and the other thought I had was maybe some permissions had got altered, so I ran a script to set them all to recommended values (but the problem predates that run, and the run hasn't solved it).
« Last Edit: Aug 11th, 2010 at 4:31am by Bikerman »  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: [1] 2 
Topic Tools
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top