Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
Hot Topic (More than 10 Replies) Three template questions.. (Read 2,045 times)
singletracker500
Full Member
***
Offline



Posts: 256
Three template questions..
Aug 30th, 2010 at 12:40pm
Post Tools
Version 2.5 AE

Iíve set the size of my forum at 960 pixels. Everything aligns perfectly except when I open a post. It lines up on the left but not on the right side. How can I fix thisÖ



Also, Iíve managed to get a 1px border around everything except the index page. I canít seem to find where this is done.

One last thing.. how/where do I go to put the on/off icons in the far left box like the old versions.

Thank for helping me.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Three template questions..
Reply #1 - Aug 30th, 2010 at 3:05pm
Post Tools
singletracker500 wrote on Aug 30th, 2010 at 12:40pm:
One last thing.. how/where do I go to put the on/off icons in the far left box like the old versions.

  Not understood ... the on/off icons are still used in Y2.5 AE in the same locations.  Did you download the AE "Full" installation zip file ?  The upgrade package did not include the AE graphics.

singletracker500 wrote on Aug 30th, 2010 at 12:40pm:
when I open a post. It lines up on the left but not on the right side. How can I fix thisÖ

  mmmm The Maintenance warning is in the header, not a post window.

singletracker500 wrote on Aug 30th, 2010 at 12:40pm:
Also, Iíve managed to get a 1px border around everything except the index page. I canít seem to find where this is done.

  Around what ?  The entire forum ?  Could be done in the CSS, either added to the Container or MainContainer div's or with the inline style line of {yabb main} in the default.html
  
Back to top
 
IP Logged
 
singletracker500
Full Member
***
Offline



Posts: 256
Re: Three template questions..
Reply #2 - Aug 30th, 2010 at 4:09pm
Post Tools
Iím sorry Iím not making myself clear..

Quote:
Not understood ... the on/off icons are still used in Y2.5 AE in the same locations.† Did you download the AE "Full" installation zip file ?† The upgrade package did not include the AE graphics.


I did download the full version.

Here is the difference between the old on/off buttons and where the new versions are..

Old Style


New style The on/new post icon is next to the board name instead of in the far left cell like the old version. In the old version off/no new posts and the on/new post icons were both in the far left cell




Quote:
mmmm The Maintenance warning is in the header, not a post window.


Itís not the maintenance warning. I just unchecked it but there is still a alignment problem on that side. But only when a post is open. All other pages align perfectly.

The header and the main section do not align properly..



Quote:
Around what ?† The entire forum ?† Could be done in the CSS, either added to the Container or MainContainer div's or with the inline style line of {yabb main} in the default.html


Around all the cells on the index page. Like the Yabb forum has. I have set all sections in the css with a 1px border, Black. They show up everywhere except the index page.


« Last Edit: Aug 30th, 2010 at 4:12pm by singletracker500 »  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Jet Li
Legacy Dev Team
Development Team
****
Offline



Posts: 6,588
Location: Hong Kong
Re: Three template questions..
Reply #3 - Aug 30th, 2010 at 4:19pm
Post Tools
singletracker500 wrote on Aug 30th, 2010 at 4:09pm:
New style The on/new post icon is next to the board name instead of in the far left cell like the old version. In the old version off/no new posts and the on/new post icons were both in the far left cell

Why not edit your BoardIndex.template as you did before old Version?
« Last Edit: Aug 30th, 2010 at 4:20pm by Jet Li »  

PM me for YaBB Installation Service
Back to top
WWWGTalkFacebook  
IP Logged
 
singletracker500
Full Member
***
Offline



Posts: 256
Re: Three template questions..
Reply #4 - Aug 30th, 2010 at 4:52pm
Post Tools
It's been so long ago that I did that editing I can't remember what I did.  Smiley
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Three template questions..
Reply #5 - Aug 30th, 2010 at 10:54pm
Post Tools
singletracker500 wrote on Aug 30th, 2010 at 4:09pm:
New style The on/new post icon is next to the board name instead of in the far left cell like the old version.

Nope .. see below (a YaBB 2.2.3 Forum)  "same place"
  

Y2231forum.jpg ( 12 KB | 64 Downloads )
Y2231forum.jpg
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Three template questions..
Reply #6 - Aug 30th, 2010 at 11:10pm
Post Tools
singletracker500 wrote on Aug 30th, 2010 at 4:09pm:
I have set all sections in the css with a 1px border, Black.


Code (CSS)
Select All
.bordercolor {
	font-size: 12px;
	font-family: Verdana, Helvetica, Arial, Sans-Serif;
	background-color: #B1BDC9;
}
 



  As for the alignment. what is the url to your forum ?
« Last Edit: Aug 30th, 2010 at 11:12pm by »  
Back to top
 
IP Logged
 
singletracker500
Full Member
***
Offline



Posts: 256
Re: Three template questions..
Reply #7 - Aug 30th, 2010 at 11:36pm
Post Tools
Yes, I know that even the 2.2 version that I'm upgrading from now had that configuration. That's what Jet Li was referring to. He helped me with the code to change the on/off to earlier versions. I thought I saved that code but I can't find it.

Your code for the bordercolor helped a lot. Thank you! I don't know how I missed that!! But it gave me borders for everything on the index page except the "Last Post" column of cells.


Here's the url... The log in info I gave you before should work in there.

http://www.arizonatrailtalk.com/cgi/yabb2/YaBB.pl
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Three template questions..
Reply #8 - Aug 31st, 2010 at 3:32am
Post Tools
You have specified a non-value for table widths.  When specifying width= the value following the = (equal) sign either must be % (percent) or px (pixel)

example:
Code (HTML)
Select All
<td rowspan="2" align="center" height="100" valign="middle" width="460">
		<img alt="Arizona Trail Talk" longdesc="The Place To Be When You're Not Riding" src="../../../../aztt_ele/forum_logo2.jpg" height="100" width="448"></td> 



Note: above also includes height.  See the problem in attachment below.
  

AZZTAlign.jpg ( 29 KB | 63 Downloads )
AZZTAlign.jpg
Back to top
 
IP Logged
 
singletracker500
Full Member
***
Offline



Posts: 256
Re: Three template questions..
Reply #9 - Aug 31st, 2010 at 5:02am
Post Tools
Thanks John. Looks like I got in to big a hurry. I'm surprised that the xhtml validation didn't catch any of these mistakes?? Oh well, the template is still all messed up even after adding values.

I think I'll just start fresh and take my time. Thanks again.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Three template questions..
Reply #10 - Aug 31st, 2010 at 3:25pm
Post Tools
Welcome ......
  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top