Page Index Toggle Pages: [1] 2 3 
Topic Tools
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Converted from SP 1.4! to 2.5 (Read 9,348 times)
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #42 - Dec 6th, 2010 at 2:28am
Post Tools
I put this in the same thread because it may be related
to the previous problem.

I set up XAMPP on my local host XP SP3
The I set up a 2.5 board. Every thing worked.

I didn't try to get my 1.4 to work
(Maybe thats the problem)

During the conversion I get.


  Software error:

Missing braces on \N{} at ./Variables/ConvSettings.txt line 1, within string
Missing braces on \N{} at ./Variables/ConvSettings.txt line 2, within string
Missing braces on \N{} at ./Variables/ConvSettings.txt line 3, within string
Missing braces on \N{} at ./Variables/ConvSettings.txt line 4, within string
Missing braces on \N{} at ./Variables/ConvSettings.txt line 5, within string
Compilation failed in require at C:/xampp/cgi-bin/yabb2/Setup.pl line 4174.
For help, please send mail to the webmaster (postmaster@localhost), giving this error message and the time and date of the error.



This is the     ./Variables/ConvSettings.txt



$convertdir = qq~C:\xampp\cgi-bin\Nobrd~;
$convboardsdir = qq~C:\xampp\cgi-bin\Nobrd/Boards~;
$convmemberdir = qq~C:\xampp\cgi-bin\Nobrd/Members~;
$convdatadir = qq~C:\xampp\cgi-bin\Nobrd/Messages~;
$convvardir = qq~C:\xampp\cgi-bin\Nobrd/Variables~;

1;


Line 4174 is........


     if (-e "$vardir/ConvSettings.txt") { require "$vardir/ConvSettings.txt"; }

Thanks
  
Back to top
 
IP Logged
 
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #41 - Dec 4th, 2010 at 8:08pm
Post Tools
The File YaBB was opened on the server.
The File Yabb1 was DL and opened on my computer.
  

YaBB.PNG ( 50 KB | 187 Downloads )
YaBB.PNG
YaBB1.PNG ( 42 KB | 201 Downloads )
YaBB1.PNG
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #40 - Dec 4th, 2010 at 6:18pm
Post Tools
markp1313 wrote on Dec 1st, 2010 at 5:30pm:
Ill try and get some screen shots later..

    I would still be interested in seeing these .. of the inserted characters ...

See the YaBB Codex http://www.yabbforum.com/codex/YaBB.pl?num=1226450192
  Windowes IIs http://www.yabbforum.com/codex/YaBB.pl?num=1217630568
  Apache http://www.yabbforum.com/codex/YaBB.pl?num=1218602491
   VMware http://www.vmware.com/
« Last Edit: Dec 4th, 2010 at 6:25pm by »  
Back to top
 
IP Logged
 
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #39 - Dec 4th, 2010 at 3:14pm
Post Tools
Hi Captain John.

I am considering creating a server environment in a virtual machine (VMware) to do the conversion in.

Questions.

1. What platform would I have the best chance of success.

(Remember my old yaBB 1.4 was configured in a free BSD
server.) Now I don't have the technical skills to duplicate
my FreeBSD hosts server. But I could easy use any Linux distro (Red hat, Ubuntu, Suse) and any bundled server distrow like XXAMP. I Also have copies of all windows versons.

Considering the number of hours that doing this would take.
I would like to get your opinion before I tried.

Thanks.

  
Back to top
 
IP Logged
 
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #38 - Dec 2nd, 2010 at 3:19am
Post Tools
Running from the old directories.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #37 - Dec 2nd, 2010 at 2:50am
Post Tools
Quote:
Are you transferring, uploading your old files to the new forum for conversion or running from the old directories ?

  
Back to top
 
IP Logged
 
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #36 - Dec 2nd, 2010 at 2:03am
Post Tools
I uploaded the old form first.
It has now been running for months.
every thing on it works.

Then I uploaded the new 2.5 and tested it
every thing worked including the admin password.

Then I did the converson.

After that the passwords would not work on the new form.

The same thing happened when I tried 2.3.1

every thing works on the old and new forms untill I convert.
Then the new form will not accept passwords.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #35 - Dec 2nd, 2010 at 1:15am
Post Tools
Are you transferring, uploading your old files to the new forum for conversion or running from the old directories ?
  
Back to top
 
IP Logged
 
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #34 - Dec 1st, 2010 at 5:30pm
Post Tools
The thing is a new board will work.
I have a 2.5 that has been running for months.
(Same host diffrent doman.

The old board I had saved on my hard drive
and I uploaded it and it works all passwords
and everything. The only time the board will
not work is after I do a converson.

Only after the online converson do I see the
extra symbols. And after I remove them it will
work.

Thanks.

Ill try and get some screen shots later..
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #33 - Dec 1st, 2010 at 7:41am
Post Tools
well see if they (your Host) are aware of any special considerations you need to allow for to upload ascii files to their server.  Mention you getting that character as end of line or carriage return after every line in text files.
  
Back to top
 
IP Logged
 
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #32 - Dec 1st, 2010 at 7:13am
Post Tools
Core ftp light
http://www.coreftp.com/

Puter.

PC
Winxp sp3
3.2 ghz 2 core intel D
4 gb DDR
nvidia 650I ultra mbo
2tb segate hdd
nvidia 1gb vido card

Isp comcast cable

no router

Host

https://www.nearlyfreespeech.net/about/start
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #31 - Dec 1st, 2010 at 6:46am
Post Tools
Just for info ... what ftp program are you using to upload ?  You state puter .. PC or Apple ?
  
Back to top
 
IP Logged
 
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #30 - Dec 1st, 2010 at 4:09am
Post Tools
So lets say I got desperate.
What if I installed XXAMP on my puter.
Set every thing up and did the converson.
Would the board work once I loaded from
winxp xxamp back to Free BSD?

Also would the script care if I pinged it localhost
or would I need to set up dns?

Thanks
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #29 - Dec 1st, 2010 at 3:29am
Post Tools
mmmm must be something with ftp or the bsd server itself ... maybe something with carriage returns .... but I am at a lost why that character is appearing.
  
Back to top
 
IP Logged
 
markp1313
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 37
Re: Converted from SP 1.4! to 2.5
Reply #28 - Nov 30th, 2010 at 4:17am
Post Tools
I Converted from 1.4 to 2.3.1. and
the Board did not go into mantenence mode.
Also all the posts and messages worked.

But nobody can log in.

I went to the admin.var and it did the same as 2.5
That is during the conversion process it adds a small
rectangular symbol after most of the values in " "

For example.
I will use an   *   to denote the location of the extra symbol.
Its a spam bot so I don't care if its public LOL


### User variables for ID: AdvertisingPo ###

'password',"bcwuyopwkl*
"
'realname',"AdvertisingPo*
"
'email',"lomtev-petr@mail.ru*
"
'regdate',"09/14/07 at 17:23:36*"
'regreason',"*"
'webtitle',"
"
'weburl',"http://*
"
'spamcount',"*"
'spamtime',"*"
'signature',*"
"
'postcount',"0*"
'position',*"
"
'addgroups',"*"
'icq',*"
"
'aim',*"
"
'yim',*"
"
'skype',"*"

If I remove the extra symbol that looks like a rectangle
the username/password will work. But I got over 1800 members so its not practical to fix all the files.


  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: [1] 2 3 
Topic Tools
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top