YaBB Community and Support Forum
YaBB Home About YaBB Download YaBB YaBB Support Customize Your Forum Development Contribute to the Project
  Welcome, Guest. Please Login or Register


 
Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
 
Lost moderator - forum gude group. (Read 2,201 times)
 Dec 14th, 2010 at 1:33pm
There are no actions to perform.  

AlanNZ 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 30
New Zealand


YaBB 2.5
Lost moderator - forum gude group.
After upgrade from 2.2 - 2.5AE I seem to have lost moderator / forum guide group and cant select them anywhere.  copy from my settings.pl below.
Have tried all maintenance options / rebuilds..
I would appreciate some advice please...

########## MemberGroups ##########

# Static Member Groups
$Group{'Global Moderator'} = 'Global Forum Guide|5|stargmod.gif|maroon|0|0|0|0|0|0';
$Group{'Administrator'} = 'Administrator|5|staradmin.gif|red|0|0|0|0|0|0';
$Group{'Moderator'} = 'Forum Guide|5|starmod.gif|#009900|0|0|0|0|0|0|0';

# Post independent Member Groups
$NoPost{'8'} = 'On Leave|3|starsilver.gif|#0000FF|0|0|0|0|0|0|0';
$NoPost{'6'} = 'Donor Member|5|stardonor.gif|#CC9900|0|0|0|0|0|0|0';
$NoPost{'7'} = 'Always Remembered|5|ripstar.gif|#0000FF|0|0|1|1|0|0|0';
$NoPost{'5'} = 'Banned|1|starblack.gif|#000000|0|1|1|1|1|1|0';

# Post dependent Member Groups
$Post{'1000'} = 'Forum Font|5|stargold.gif||0|0|0|0|0|1|Red';
$Post{'500'} = 'Forum Senior|4|stargold.gif||0|0|0|0|0|1|Gradient_Blue';
$Post{'20'} = 'Active Member|3|starsilver.gif|blue|0|0|0|0|0|1|Lightgreen';
$Post{'-1'} = 'Just Joined|1|starblue.gif||0|0|0|0|0|1|Gray_to_Blue1';

@nopostorder = qw(6 7 8 5);                       # Order how "Post independent Member Groups" are displayed

########## Layout ##########
« Last Edit: Dec 14th, 2010 at 1:34pm by AlanNZ »  
WWW  
IP Logged  
 Reply #1 - Dec 14th, 2010 at 5:58pm
There are no actions to perform.  
Captain John 
Ex Member


None
Re: Lost moderator - forum gude group.
The static group Moderator is not a promotable group nor position.  This is a static group designation of color/stars that are displayed for a user who is a member assigned as a "Board" Moderator.  This member displays his/her post dependent or independent membergroup color/stars when ever he/she posts in any cat/board they are not a moderator of.  When they post in a cat/board they are designated as a Board Moderator, they inherit the "Moderator" color/stars of the static group.
 
 
IP Logged  
 Reply #2 - Dec 14th, 2010 at 8:44pm
There are no actions to perform.  

AlanNZ 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 30
New Zealand


YaBB 2.5
Re: Lost moderator - forum gude group.
Thanks for that .. I think I understand that..  Smiley
On my forum before the upgrade they (moderators) were all allowed access into the staff forum area but now only the global guides are... I have been trying to find how to reinstate them and this is where I seem to have got stuck and need some advice.. Smiley
« Last Edit: Dec 14th, 2010 at 8:45pm by AlanNZ »  
WWW  
IP Logged  
 Reply #3 - Dec 14th, 2010 at 8:54pm
There are no actions to perform.  

Derek Barnstorm 
Support Team
YaBB Next Team
Development Team
Beta Testers
****
Offline
Posts: 1,269
United Kingdom


YaBB 2.5
Re: Lost moderator - forum gude group.
Are they in an actual 'group'?

If they are, then you can add that group to view your staff area category under 'Edit Categories' - See the attached image:
 
CategoryGroups.png (33 KB | 109 )
CategoryGroups.png
 
IP Logged  
 Reply #4 - Dec 14th, 2010 at 9:16pm
There are no actions to perform.  

AlanNZ 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 30
New Zealand


YaBB 2.5
Re: Lost moderator - forum gude group.
no they don't show up in that ...  that is where im stuck...  apparently as forum guides they inherit their position by being a guide... in the forum of two days ago they had access to the staff forums but now I cant find how to allow that and they don't show up  in the members online as forum guides / colours..
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #5 - Dec 14th, 2010 at 9:24pm
There are no actions to perform.  

Derek Barnstorm 
Support Team
YaBB Next Team
Development Team
Beta Testers
****
Offline
Posts: 1,269
United Kingdom


YaBB 2.5
Re: Lost moderator - forum gude group.
AlanNZ wrote on Dec 14th, 2010 at 9:16pm:
and they don't show up  in the members online as forum guides / colours..

If they should show up as a certain colour in the 'Users Online', I assume they are in a 'group'...

What is their position set to under 'Profile => Modify Profile => Admin Edits - Position'?

« Last Edit: Dec 14th, 2010 at 9:25pm by Derek Barnstorm »  
 
IP Logged  
 Reply #6 - Dec 14th, 2010 at 9:41pm
There are no actions to perform.  

AlanNZ 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 30
New Zealand


YaBB 2.5
Re: Lost moderator - forum gude group.
They are showing as nothing (blank) selected in their profile...and the drop down box of member groups does not show forum guides/moderators ..only global forum guides and other groups such as donor member etc.
 
yabb1.jpg (42 KB | 110 )
yabb1.jpg
WWW  
IP Logged  
 Reply #7 - Dec 14th, 2010 at 10:01pm
There are no actions to perform.  

Derek Barnstorm 
Support Team
YaBB Next Team
Development Team
Beta Testers
****
Offline
Posts: 1,269
United Kingdom


YaBB 2.5
Re: Lost moderator - forum gude group.
Well, 'Moderators' are assigned to each board in 'Admin Center => Boards => Manage Boards - Moderators' - but they wouldn't appear in a different colour in the 'Users Online', they would appear as regular users - you can assign a 'Moderator Group' from the same place though...

Have you got any memory of how you set it up before?
 
 
IP Logged  
 Reply #8 - Dec 14th, 2010 at 10:08pm
There are no actions to perform.  

AlanNZ 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 30
New Zealand


YaBB 2.5
Re: Lost moderator - forum gude group.
Ok what I think Ill do as a fix is create another group and assign that group permissions for the staff pages and add them to that group ......  I'll try that..
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #9 - Dec 14th, 2010 at 10:11pm
There are no actions to perform.  

Derek Barnstorm 
Support Team
YaBB Next Team
Development Team
Beta Testers
****
Offline
Posts: 1,269
United Kingdom


YaBB 2.5
Re: Lost moderator - forum gude group.
Okay. Sorry I've not been much help with this. I've usually started with a fresh install when I've upgraded myself, so I'm not that knowledgeable with how some files get affected in the upgrade process.

I hope it works out for you anyway - somebody else might be able to help you more with it...
« Last Edit: Dec 14th, 2010 at 10:17pm by Derek Barnstorm »  
 
IP Logged  
Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
 

Get Yet another Bulletin Board at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Support This Project BoardMod - YaBB features and templates YaBB Codex - support on installation and usage YaBB Toolbar for your browser

YaBB Facebook Group Page

Vulnerability Scanner

Valid RSS Valid XHTML Valid CSS Powered by Perl
YaBB Chat and Support Community » Powered by YaBB 3.0 Beta!
YaBB Forum Software © 2000-2011. All Rights Reserved.