Page Index Toggle Pages: [1] 2 
Topic Tools
Hot Topic (More than 10 Replies) Moving Yabb to a new server causes errors (Read 6,700 times)
jem
Full Member
***
Offline



Posts: 177
Moving Yabb to a new server causes errors
Apr 15th, 2011 at 9:31am
Post Tools
Hi, i've just moved Yabb (2.5 to 2.5) to a new server  (linux) following the instructions i found here:

http://www.yabbforum.com/codex/YaBB.pl?num=1190674425

Everything works ok except when i recounted the messages list half of the posts dissapeared. The same happened to the users list.

I uploaded again the users folder: the lost users appeared again, though i didn't recount this time, since it makes them dissapear again. I uploaded the messages folder. Seeing as uploading the messages folder caused no effect whatsoever, i realised that uploading the boards folder the missing messages appeared again. The problem this time is that whenever i try to open one of those it says:

"The information you are trying to access is not available to you /home/etc/*.txt"

And if i recount the messages list they dissapear again.

Chmod is 777 just in case.

Help please. Thanks!
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #1 - Apr 15th, 2011 at 3:58pm
Post Tools
mmmm Are you sure the Path Settings are correct for the new server ?  Using an Absolute path for DIRs and a complete URL where required ?
  Uploading the forum, using the correct transfer mode ?  ALL files and folders under yabb2 folder as AscII.
  Did you do a New Install then upload the old forum data files or upload the entire old forum ?
    Did you correct the Start/Date the forum was installed to the old date ?
  3 files in the yabb2/Members folder contain the members info, list and count & newest.
  Codex - http://www.yabbforum.com/codex/YaBB.pl?num=1224094402
« Last Edit: Apr 15th, 2011 at 4:00pm by »  
Back to top
 
IP Logged
 
jem
Full Member
***
Offline



Posts: 177
Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #2 - Apr 18th, 2011 at 1:01pm
Post Tools
Hello, thank you for your reply. I've been struggling with this for some time now and i'm beginning to feel desperate.

Path settings are ok: there's about 50000 messages in my forum, and half of them can be read ok.

I've been very careful to upload everything under yabb2 in Ascii. Actually i've done it a few times already with different ftp clients, just in case.

I've made a fresh install but the setup file didn't work properly (once i set up the paths all i could see was strange symbols), so i uploaded the data from my old forum, folloing the instructions.  

The start date of the forum is correct.

Those 3 files in the members folder you mention are there.

I've no idea what to try next  Undecided
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #3 - Apr 18th, 2011 at 5:13pm
Post Tools
jem wrote on Apr 18th, 2011 at 1:01pm:
a fresh install but the setup file didn't work properly (once i set up the paths all i could see was strange symbols), so i uploaded the data from my old forum, folloing the instructions.

   mmm Setup didn't work, so you uploaded your data files anyway ??

Would like to see your Paths and Settings pl files.  Attach to your reply.
  
Back to top
 
IP Logged
 
jem
Full Member
***
Offline



Posts: 177
Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #4 - Apr 18th, 2011 at 10:16pm
Post Tools
Ok, here they go. Thank you







                                                                                                removed attachment
« Last Edit: Apr 19th, 2011 at 4:44pm by »  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #5 - Apr 19th, 2011 at 4:58pm
Post Tools
mmmmm looks all right ... nothing stands out as being incorrect.
  Really like your template.  Noticed you seem to have quite a few members and as you stated over 51 thousand posts ... but the last post is March 27,2010 ???
  and you do not have your DNS setup as of yet ?  You realize that once that is done, your Path settings will then be incorrect ?  Notice that when you access your site as of now, you get the popup window stating this is a "Preview", that might be the reason for your problems (a guess, since I am not a server guru).
  
Back to top
 
IP Logged
 
jem
Full Member
***
Offline



Posts: 177
Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #6 - Apr 20th, 2011 at 8:25am
Post Tools
The board's been closed for some time now because of lack of space in my old host but i want to re-open it now for members to be allowed to post again.

Right now i've got the site up in the new hosting as a preview version to be able to test it and make sure it works ok before propagating the dns. If you say that this might be the cause of the error, i'm going to change the dns settings (and the paths, of course) to check the site live and see if it works that way.

I'll keep you posted. Thanks!
  
Back to top
 
IP Logged
 
JonB
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 4,006
Location: Land of the Blazing Sun!

YaBB 2.6.1
Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #7 - Apr 20th, 2011 at 1:11pm
Post Tools
Good Luck!

Cool <== Kool Geek
  

I find your lack of faith disturbing.
Back to top
IP Logged
 
jem
Full Member
***
Offline



Posts: 177
Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #8 - Apr 22nd, 2011 at 4:39pm
Post Tools
So the DNS is ok now and i'm still having the same problem. I'm guessing it's a problem with the boards folder, since the missing messages appear when i rewrite this folder (although i still can't access the messages).

This is the link to the board:

http://sinfomusic.es/cgi-bin/yabb/YaBB.pl

Error when trying to access some messages:

The information you are trying to access is not available to you. ./Messages/1189981634.txt

Error when trying to get in some threads:

Unable to open ./Messages/1189967843.txt
Verbose: No such file or directory

Thanks!
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #9 - Apr 22nd, 2011 at 9:01pm
Post Tools
I assume you updated your Path Settings after you setup the DNS ?
  I see you didn't update your Templates from your old forum to Y2.5.  Use a file compare program like WinMerge to add elements needed for Y2.5.
  Note - You have keywords duplicated in the html header.  I see 3 different style sheets specified.

jem wrote on Apr 22nd, 2011 at 4:39pm:
I'm guessing it's a problem with the boards folder

  You did transfer the files from the old yabb/Boards folder this new server ?
  
Back to top
 
IP Logged
 
jem
Full Member
***
Offline



Posts: 177
Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #10 - Apr 23rd, 2011 at 10:50am
Post Tools
Quote:
I assume you updated your Path Settings after you setup the DNS ?
 I see you didn't update your Templates from your old forum to Y2.5.  Use a file compare program like WinMerge to add elements needed for Y2.5.
 Note - You have keywords duplicated in the html header.  I see 3 different style sheets specified.

jem wrote on Apr 22nd, 2011 at 4:39pm:
I'm guessing it's a problem with the boards folder

 You did transfer the files from the old yabb/Boards folder this new server ?


Yes, i updated the paths. The thing is that i thought maybe some files got corrupted in the transfer process, so i've transfered them again (messages, boards, members) from one host to another, but this time i didn't move the whole folders but a few files every time, so there wasn't a chance they got damaged in the way. This didn't work either.

I'm getting desperate now, i don't know what else to try  Undecided
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #11 - Apr 23rd, 2011 at 3:17pm
Post Tools
Since you have a modified Template you are using ... try using the default (unaltered) template just to test with.
   Your CHMODs are correct and the file user/group correct ?
   You have any valuable Perl MODs missing ?

Sorry about all the questions and checks, but very hard to troubleshoot not knowing everything you have done or changed and with no access.
  
Back to top
 
IP Logged
 
jem
Full Member
***
Offline



Posts: 177
Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #12 - Apr 23rd, 2011 at 4:05pm
Post Tools
Quote:
Since you have a modified Template you are using ... try using the default (unaltered) template just to test with.
  Your CHMODs are correct and the file user/group correct ?
  You have any valuable Perl MODs missing ?

Sorry about all the questions and checks, but very hard to troubleshoot not knowing everything you have done or changed and with no access.

Quote:
Since you have a modified Template you are using ... try using the default (unaltered) template just to test with.
  Your CHMODs are correct and the file user/group correct ?
  You have any valuable Perl MODs missing ?

Sorry about all the questions and checks, but very hard to troubleshoot not knowing everything you have done or changed and with no access.


I'm using the default template now with the same results. I've checked chmods and users permissions tons of times...they seem to be ok.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain John
Ex Member


Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #13 - Apr 23rd, 2011 at 8:26pm
Post Tools
PM me the ftp access url and password, also the admin password for the forum.
  
Back to top
 
IP Logged
 
jem
Full Member
***
Offline



Posts: 177
Re: Moving Yabb to a new server causes errors
Reply #14 - Apr 23rd, 2011 at 10:10pm
Post Tools
Done, thank you!!
  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: [1] 2 
Topic Tools
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top