Page Index Toggle Pages: [1] 2 
Topic Tools
Hot Topic (More than 10 Replies) error when sending group email (Read 5,298 times)
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
error when sending group email
Apr 10th, 2012 at 2:51pm
Post Tools
I recently helped someone upgrade from 2.1 to 2.5. I got most of the issues worked out, but there are two left. The biggest one is the inability to email members. After much plugging away, I think I'm getting close. Now, when I send a group email, the server takes some time like it's sending email, and then I get the following error:

ERROR
The requested URL could not be retrieved

Invalid Response error was encountered while trying to process the request:

   POST /cgi-bin/yabb2/AdminIndex.pl?action=mailmultimembers; HTTP/1.1
   Host: www.eurobikemaine.org
   User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
   Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
   Accept-Language: en-us,en;q=0.5
   Accept-Encoding: gzip, deflate
   Proxy-Connection: keep-alive
   Referer: http://www.eurobikemaine.org/cgi-bin/yabb2/AdminIndex.pl?action=mailinggrps
   Cookie: admin_centera1=1; Y2User-15529=admin; Y2Pass-15529=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-15529=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA; Y2User-11742=admin; Y2Pass-11742=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-11742=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA; Y2User-21144=admin; Y2Pass-21144=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-21144=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA
   Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
   Content-Length: 15365

The HTTP Response message received from the contacted server could not be understood or was otherwise malformed. Please contact the site operator.

Your cache administrator may be able to provide you with more details about the exact nature of the problem if needed.

Your cache administrator is webmaster.


The host looked in their logs, and they can see that mail was sent to many addresses, but they get no error per se.

My issue is that every time I send mail, in addition to the error, the board goes into maintenance mode. And, I don't know how many members got the message.

I've tried emailing the "email groups" method, and also tried the "email all members" option. I get the error with both.

Thanks for any input you can provide.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Online



Posts: 2,383
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: error when sending group email
Reply #1 - Apr 10th, 2012 at 5:25pm
Post Tools
  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #2 - Apr 10th, 2012 at 6:18pm
Post Tools
Thank you. I tried uploading the .pl file given in the link, and that didn't help. Was that what I was supposed to do? I'll go re-read the thread again.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #3 - Apr 10th, 2012 at 6:32pm
Post Tools
So manually, I cut the line:

Code (HTML)
Select All
		(undef, $memrealname, $mememail, $memposition, $memposts, $memaddgrp, undef) = split(/\|/, $memberinf{$user}, 7);
 



And in its place posted:

Code (HTML)
Select All
		($memrealname, $mememail, $memposition, $memposts, $memaddgrp) = split(/\|/, $memberinf{$user});  



And got the same results.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #4 - Apr 10th, 2012 at 6:39pm
Post Tools
I don't know if more info helps at this point, but instead of using sendmail, I tried using SMTP. Same results.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #5 - Apr 10th, 2012 at 6:40pm
Post Tools
Actually, not EXACTLY the same. I got this:

ERROR
The requested URL could not be retrieved

Invalid Response error was encountered while trying to process the request:

    POST /cgi-bin/yabb2/AdminIndex.pl?action=mailing2 HTTP/1.1
    Host: www.eurobikemaine.org
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
    Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
    Accept-Language: en-us,en;q=0.5
    Accept-Encoding: gzip, deflate
    Proxy-Connection: keep-alive
    Referer: http://www.eurobikemaine.org/cgi-bin/yabb2/AdminIndex.pl?action=mailing
    Cookie: Y2User-15529=admin; Y2Pass-15529=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-15529=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA; Y2User-11742=admin; Y2Pass-11742=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-11742=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA; Y2User-21144=admin; Y2Pass-21144=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-21144=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA
    Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
    Content-Length: 341

The HTTP Response message received from the contacted server could not be understood or was otherwise malformed. Please contact the site operator.

Your cache administrator may be able to provide you with more details about the exact nature of the problem if needed.

Your cache administrator is webmaster.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Online



Posts: 2,383
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: error when sending group email
Reply #6 - Apr 10th, 2012 at 6:52pm
Post Tools
That's the file that fixes the bug in the group mailing script - but it looks like you have other issues as well.  Check the 'detailed version' screen in the Admin center and make sure all the source and admin files belong to 2.5.

It's possible that not all the 2.1 files got replaced in the process of upgrading. (I know that's happened to other people.) Specifically look at Admin.pl and MailMembers.pl, and Sources/Subs.pl

Going into maintenance mode is normal as the server is busy doing the mailing.
« Last Edit: Apr 10th, 2012 at 6:53pm by Dandello »  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #7 - Apr 10th, 2012 at 7:05pm
Post Tools
Thank you Dandello for your help.

The detailed list does show all versions 2.5.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #8 - Apr 10th, 2012 at 7:07pm
Post Tools
Sources/Subs.pl is also listed as 2.5 Anniversary Edition.
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,591
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: error when sending group email
Reply #9 - Apr 10th, 2012 at 8:06pm
Post Tools
Billy Rhythm wrote on Apr 10th, 2012 at 7:07pm:
Sources/Subs.pl is also listed as 2.5 Anniversary Edition.

did you go from 2.1 to 2.5 in one go as i remember there being a prob with going from a older yabb  2.3.1 and down here is the link http://www.yabbforum.com/codex/YaBB.pl?num=1232988144
hope this helps  Wink
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #10 - Apr 10th, 2012 at 8:27pm
Post Tools
I did it per the instructions. IIRC, there wasn't an "upgrade" path available, as it was too old. So I had to install the software like a fresh install, and then bring over the Boards and Members and all those other directories.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Online



Posts: 2,383
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: error when sending group email
Reply #11 - Apr 10th, 2012 at 8:55pm
Post Tools
Now I'm wondering if something got fubared during the conversion of the members' vars files - not enough to toast the forum, but maybe a bad text string in the email addresses or member name.

There's a function to create a csv email address list (which can then be imported into another email client) - does that come up with good data?
  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #12 - Apr 10th, 2012 at 9:12pm
Post Tools
Um, no, I guess it doesn't. What would the filename be? I don't see anything obvious.

When sorting by date, though, I did find an error log, and I did find this entry (which is my IP)

1334084329|1334066327|69.39.100.2|Untrapped Error :<br />Can't locate LWP/UserAgent.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/5.8.6/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.6 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6/
i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/vendor_perl . ./Modules
./Modules) at ./Sources/SpellChecker.pl line 27.BEGIN failed--compilation aborted at ./Sources/SpellChecker.pl line 27.Compilation failed in require at ./Admin/Admin.pl line 1030.|detailedversion|||admin|

  
Back to top
 
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Online



Posts: 2,383
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: error when sending group email
Reply #13 - Apr 10th, 2012 at 9:26pm
Post Tools
Under Email Your Members (in the Admin panel) there's a button for export email address list - once it's made it can be downloaded and opened as a text file.

That error code indicates the Perl Module LWP::UserAgent hasn't been installed or is corrupted. Granted, as far as I recall only the SpellChecker needs it, but there may be some dependencies I don't know about. Besides, it's throwing an error.
  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Billy Rhythm
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 23

None
Re: error when sending group email
Reply #14 - Apr 11th, 2012 at 12:49pm
Post Tools
The instructions on the page say:

"Export the email address of the members in the groups you selected above to a comma-separated text file. This file is saved under the name yabbaddress.csv in your Variables folder. Once you have done this, you can download the file with the button that will appear after the file has been created."

No download button ever appears. No yabbaddress.csv file is found in my Variables directory, either.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: [1] 2 
Topic Tools
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top