YaBB Community and Support Forum
YaBB Home About YaBB Download YaBB YaBB Support Customize Your Forum Development Contribute to the Project
  Welcome, Guest. Please Login or Register


 
Pages: 1 2 
Topic Tools
 
error when sending group email (Read 4,046 times)
 Apr 10th, 2012 at 2:51pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
error when sending group email
I recently helped someone upgrade from 2.1 to 2.5. I got most of the issues worked out, but there are two left. The biggest one is the inability to email members. After much plugging away, I think I'm getting close. Now, when I send a group email, the server takes some time like it's sending email, and then I get the following error:

ERROR
The requested URL could not be retrieved

Invalid Response error was encountered while trying to process the request:

   POST /cgi-bin/yabb2/AdminIndex.pl?action=mailmultimembers; HTTP/1.1
   Host: www.eurobikemaine.org
   User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
   Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
   Accept-Language: en-us,en;q=0.5
   Accept-Encoding: gzip, deflate
   Proxy-Connection: keep-alive
   Referer: http://www.eurobikemaine.org/cgi-bin/yabb2/AdminIndex.pl?action=mailinggrps
   Cookie: admin_centera1=1; Y2User-15529=admin; Y2Pass-15529=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-15529=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA; Y2User-11742=admin; Y2Pass-11742=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-11742=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA; Y2User-21144=admin; Y2Pass-21144=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-21144=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA
   Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
   Content-Length: 15365

The HTTP Response message received from the contacted server could not be understood or was otherwise malformed. Please contact the site operator.

Your cache administrator may be able to provide you with more details about the exact nature of the problem if needed.

Your cache administrator is webmaster.


The host looked in their logs, and they can see that mail was sent to many addresses, but they get no error per se.

My issue is that every time I send mail, in addition to the error, the board goes into maintenance mode. And, I don't know how many members got the message.

I've tried emailing the "email groups" method, and also tried the "email all members" option. I get the error with both.

Thanks for any input you can provide.
 
 
IP Logged  
 Reply #1 - Apr 10th, 2012 at 5:25pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,853
Earth


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #2 - Apr 10th, 2012 at 6:18pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
Thank you. I tried uploading the .pl file given in the link, and that didn't help. Was that what I was supposed to do? I'll go re-read the thread again.
 
 
IP Logged  
 Reply #3 - Apr 10th, 2012 at 6:32pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
So manually, I cut the line:

Code (HTML)Select All
		(undef, $memrealname, $mememail, $memposition, $memposts, $memaddgrp, undef) = split(/\|/, $memberinf{$user}, 7);
 



And in its place posted:

Code (HTML)Select All
		($memrealname, $mememail, $memposition, $memposts, $memaddgrp) = split(/\|/, $memberinf{$user});  



And got the same results.
 
 
IP Logged  
 Reply #4 - Apr 10th, 2012 at 6:39pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
I don't know if more info helps at this point, but instead of using sendmail, I tried using SMTP. Same results.
 
 
IP Logged  
 Reply #5 - Apr 10th, 2012 at 6:40pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
Actually, not EXACTLY the same. I got this:

ERROR
The requested URL could not be retrieved

Invalid Response error was encountered while trying to process the request:

   POST /cgi-bin/yabb2/AdminIndex.pl?action=mailing2 HTTP/1.1
   Host: www.eurobikemaine.org
   User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
   Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
   Accept-Language: en-us,en;q=0.5
   Accept-Encoding: gzip, deflate
   Proxy-Connection: keep-alive
   Referer: http://www.eurobikemaine.org/cgi-bin/yabb2/AdminIndex.pl?action=mailing
   Cookie: Y2User-15529=admin; Y2Pass-15529=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-15529=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA; Y2User-11742=admin; Y2Pass-11742=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-11742=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA; Y2User-21144=admin; Y2Pass-21144=x7NGta4SqAecwuPSmCCJkg; Y2Sess-21144=jryIhERl6Jd/eKMDRKh2zA
   Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
   Content-Length: 341

The HTTP Response message received from the contacted server could not be understood or was otherwise malformed. Please contact the site operator.

Your cache administrator may be able to provide you with more details about the exact nature of the problem if needed.

Your cache administrator is webmaster.
 
 
IP Logged  
 Reply #6 - Apr 10th, 2012 at 6:52pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,853
Earth


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
That's the file that fixes the bug in the group mailing script - but it looks like you have other issues as well.  Check the 'detailed version' screen in the Admin center and make sure all the source and admin files belong to 2.5.

It's possible that not all the 2.1 files got replaced in the process of upgrading. (I know that's happened to other people.) Specifically look at Admin.pl and MailMembers.pl, and Sources/Subs.pl

Going into maintenance mode is normal as the server is busy doing the mailing.
« Last Edit: Apr 10th, 2012 at 6:53pm by Dandello »  
WWW  
IP Logged  
 Reply #7 - Apr 10th, 2012 at 7:05pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
Thank you Dandello for your help.

The detailed list does show all versions 2.5.
 
 
IP Logged  
 Reply #8 - Apr 10th, 2012 at 7:07pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
Sources/Subs.pl is also listed as 2.5 Anniversary Edition.
 
 
IP Logged  
 Reply #9 - Apr 10th, 2012 at 8:06pm
There are no actions to perform.  

xnoddyx 
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline
Posts: 1,552
UK:Scotland/livingston


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
Billy Rhythm wrote on Apr 10th, 2012 at 7:07pm:
Sources/Subs.pl is also listed as 2.5 Anniversary Edition.

did you go from 2.1 to 2.5 in one go as i remember there being a prob with going from a older yabb  2.3.1 and down here is the link http://www.yabbforum.com/codex/YaBB.pl?num=1232988144
hope this helps  Wink
 
YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
WWW xnoddyx xnoddyx1  
IP Logged  
 Reply #10 - Apr 10th, 2012 at 8:27pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
I did it per the instructions. IIRC, there wasn't an "upgrade" path available, as it was too old. So I had to install the software like a fresh install, and then bring over the Boards and Members and all those other directories.
 
 
IP Logged  
 Reply #11 - Apr 10th, 2012 at 8:55pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,853
Earth


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
Now I'm wondering if something got fubared during the conversion of the members' vars files - not enough to toast the forum, but maybe a bad text string in the email addresses or member name.

There's a function to create a csv email address list (which can then be imported into another email client) - does that come up with good data?
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #12 - Apr 10th, 2012 at 9:12pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
Um, no, I guess it doesn't. What would the filename be? I don't see anything obvious.

When sorting by date, though, I did find an error log, and I did find this entry (which is my IP)

1334084329|1334066327|69.39.100.2|Untrapped Error :<br />Can't locate LWP/UserAgent.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/5.8.6/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.6 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6/
i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/vendor_perl . ./Modules
./Modules) at ./Sources/SpellChecker.pl line 27.BEGIN failed--compilation aborted at ./Sources/SpellChecker.pl line 27.Compilation failed in require at ./Admin/Admin.pl line 1030.|detailedversion|||admin|

 
 
IP Logged  
 Reply #13 - Apr 10th, 2012 at 9:26pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,853
Earth


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
Under Email Your Members (in the Admin panel) there's a button for export email address list - once it's made it can be downloaded and opened as a text file.

That error code indicates the Perl Module LWP::UserAgent hasn't been installed or is corrupted. Granted, as far as I recall only the SpellChecker needs it, but there may be some dependencies I don't know about. Besides, it's throwing an error.
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #14 - Apr 11th, 2012 at 12:49pm
There are no actions to perform.  

Billy Rhythm 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 23


YaBB 2.5
Re: error when sending group email
The instructions on the page say:

"Export the email address of the members in the groups you selected above to a comma-separated text file. This file is saved under the name yabbaddress.csv in your Variables folder. Once you have done this, you can download the file with the button that will appear after the file has been created."

No download button ever appears. No yabbaddress.csv file is found in my Variables directory, either.
 
 
IP Logged  
Pages: 1 2 
Topic Tools
 

Get Yet another Bulletin Board at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Support This Project BoardMod - YaBB features and templates YaBB Codex - support on installation and usage YaBB Toolbar for your browser

YaBB Facebook Group Page

Vulnerability Scanner

Valid RSS Valid XHTML Valid CSS Powered by Perl
YaBB Chat and Support Community » Powered by YaBB 3.0 Beta!
YaBB Forum Software © 2000-2011. All Rights Reserved.