Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
Normal Topic Yabb Forum 2.5.2 takes very long to load - Too many processes (Read 1,115 times)
cFos Software
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 1

None
Yabb Forum 2.5.2 takes very long to load - Too many processes
Nov 27th, 2012 at 10:20am
Post Tools
HI,

our YaBB Forum takes minutes to load.

We suppose there are too many YaBB.pl processes open which do not close correctly:

i.e.:


  PID TTY          TIME CMD
9195 ?        00:00:00 YaBB.pl
9757 ?        00:00:00 YaBB.pl
10221 ?        00:00:00 YaBB.pl
12074 ?        00:00:00 YaBB.pl
12369 ?        00:00:00 YaBB.pl
12397 ?        00:00:00 YaBB.pl
12415 ?        00:00:00 YaBB.pl
12694 ?        00:00:00 YaBB.pl
12998 ?        00:00:00 YaBB.pl
13055 ?        00:00:00 YaBB.pl
13073 ?        00:00:00 YaBB.pl
13082 ?        00:00:00 YaBB.pl
13259 ?        00:00:00 YaBB.pl
13432 ?        00:00:00 YaBB.pl
13433 ?        00:00:00 YaBB.pl
13434 ?        00:00:00 YaBB.pl
13470 ?        00:00:00 YaBB.pl
13475 ?        00:00:00 YaBB.pl
13559 ?        00:00:00 YaBB.pl
13703 ?        00:00:00 YaBB.pl
13706 ?        00:00:00 YaBB.pl
13755 ?        00:00:00 YaBB.pl
13816 ?        00:00:00 YaBB.pl
13947 ?        00:00:00 YaBB.pl
13971 ?        00:00:00 YaBB.pl
14042 ?        00:00:00 YaBB.pl
14066 ?        00:00:00 YaBB.pl
14148 ?        00:00:00 YaBB.pl
14151 ?        00:00:00 YaBB.pl
14152 ?        00:00:00 YaBB.pl
14750 ?        00:00:00 YaBB.pl
15049 ?        00:00:00 YaBB.pl
15249 ?        00:00:00 YaBB.pl
15450 ?        00:00:00 YaBB.pl
15473 ?        00:00:00 YaBB.pl
16072 ?        00:00:00 YaBB.pl
16074 ?        00:00:00 YaBB.pl
16161 ?        00:00:00 YaBB.pl
16162 ?        00:00:00 YaBB.pl
16219 ?        00:00:00 YaBB.pl
16220 ?        00:00:00 YaBB.pl
16223 ?        00:00:00 YaBB.pl
16691 ?        00:00:00 YaBB.pl
16778 ?        00:00:00 YaBB.pl
16785 ?        00:00:00 YaBB.pl
16786 ?        00:00:00 YaBB.pl
16787 ?        00:00:00 YaBB.pl
16978 ?        00:00:00 YaBB.pl
16979 ?        00:00:00 YaBB.pl
17237 ?        00:00:00 YaBB.pl
17320 ?        00:00:00 YaBB.pl
17321 ?        00:00:00 YaBB.pl
17322 ?        00:00:00 YaBB.pl
17425 ?        00:00:00 YaBB.pl
17442 ?        00:00:00 YaBB.pl
17716 ?        00:00:00 YaBB.pl
17717 ?        00:00:00 YaBB.pl
17718 ?        00:00:00 YaBB.pl
17725 ?        00:00:00 sshd
17729 pts/2    00:00:00 bash
18009 ?        00:00:00 YaBB.pl
18243 pts/2    00:00:00 ps


As soon as we kill the processes with
killall YaBB.pl it works finde again.

Any idea how we could debug this.

We where using the Yabbforum 2.4. since 2008.
4 Weeks we upgraded to Version 2.5. where the problems started and last week we did the upgrade to 2.5.2
without any improvement.

We would appreciate any fast help.

thanks
cFos Software Support Team

  
Back to top
 
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,737
Location: Los Angeles

YaBB 2.4
Re: Yabb Forum 2.5.2 takes very long to load - Too many processes
Reply #1 - Nov 28th, 2012 at 5:35pm
Post Tools
cFos Software wrote on Nov 27th, 2012 at 10:20am:
our YaBB Forum takes minutes to load.

We suppose there are too many YaBB.pl processes open which do not close correctly:

Drat! The regular quote feature isn't working at the moment here; thankfully, mark and quote is. Wink

I'm of no help with the problem you mentioned, but surely someone here will be along to help you out.

If it's any consolation, your forum quickly loaded up when I checked it out; very fast indeed.  Smiley

Like you used to use, I still use version 2.4 ... haven't wanted to switch until all of the bugs have been worked out with the newest version (kind of for these reasons as well here in this post ... me appreciating the candor). I'm also waiting to see a stable version being used for this forum before I make a decision to upgrade.

On a related note regarding your great looking forum, I noticed that the dark blue text box across the top makes it very difficult to read your linked items such as "Login" and "Register" because of the contrast. But that's probably irrelevant because your YaBB menu includes those items.

Good luck with those unclosed processes. I know in our forum there seem to be a number of what seem to be unclosed processes ... however ... I think in our case it's because spammers are always trying to find a way in, and those processes are always opening and closing. I haven't confirmed this for sure yet, but that's my gut feeling based on previous checks.
Happily, our 2.4 version sails along just fine despite all of the spam-bot traffic.  Smiley

****************************************

Note to YaBB staffers: The bold and italics are sometimes acting a little strangely for me here (currently using Firefox).

  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
JonB
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 4,036
Location: Land of the Blazing Sun!

YaBB 2.6.1
Re: Yabb Forum 2.5.2 takes very long to load - Too many processes
Reply #2 - Nov 28th, 2012 at 9:19pm
Post Tools
Well, I think it would be very useful to know two things (for starters) -

Server OS/version and the webserver/version you are running.


Good Luck
Smiley
  

I find your lack of faith disturbing.
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools