Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
Normal Topic UTF-8 encoding problems (Read 913 times)
Asen Rupchev
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 10
Location: Sofia, Bulgaria

None
UTF-8 encoding problems
Dec 26th, 2012 at 7:54pm
Post Tools
I'm trying to get my forum fully UTF-8 encoded. It is in Bulgarian using mainly Cyrillic letters. In this topic I'll let you know of any issue that I have with that.

First problem:

On the board index page the topic title of the last post in each board is not fully visible and the last character displayed before the [...] is a diamond. On the boards pages all the topic titles are correct.
  

diamondsintitle.png ( 20 KB | 53 Downloads )
diamondsintitle.png
Back to top
 
IP Logged
 
Asen Rupchev
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 10
Location: Sofia, Bulgaria

None
Re: UTF-8 encoding problems
Reply #1 - Dec 26th, 2012 at 8:07pm
Post Tools
Second problem:

Everywhere you can click to send someone an e-mail, e.g. in someone's profile, all the cyrillic text displays incorrectly. At the same time links for sending PMs are correct. Attached is an example in both English and Bulgarian showing that problem.
  

sendemail.png ( 24 KB | 58 Downloads )
sendemail.png
Back to top
 
IP Logged
 
Asen Rupchev
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 10
Location: Sofia, Bulgaria

None
Re: UTF-8 encoding problems
Reply #2 - Dec 26th, 2012 at 8:20pm
Post Tools
Any help is much appreciated  Smiley
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,591
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: UTF-8 encoding problems
Reply #3 - Dec 28th, 2012 at 4:44pm
Post Tools
Asen Rupchev wrote on Dec 26th, 2012 at 8:20pm:
Any help is much appreciated  Smiley

unforchantly YaBB is programed to run with the ISO character set and there are many places that the ISO character set is hard coded also to add to this YaBB itself is also written in ISO character set so this will also make further complications but YaBB has this move on the road map and Dandello is the best one to help you with this.
sorry i can't be of much help
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 2,398
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: UTF-8 encoding problems
Reply #4 - Dec 28th, 2012 at 4:53pm
Post Tools
xnoddyx is correct - there's a lot of hard-coded ISO-8859-1 hiding in the code. You'll need to find them and replace them with UTF-8 encoding instructions.

Edited:
Actually - there's one section in Post.pl regarding attachment names that probably shouldn't be changed but it's in a comment.
« Last Edit: Dec 28th, 2012 at 4:57pm by Dandello »  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top