Page Index Toggle Pages: 1
There are no actions to perform.
Hot Topic (More than 10 Replies) YaBB SMTP Problems on IIS (Read 3,047 times)
ExhaultedRuler
Full Member
***
Offline



Posts: 164
Location: Honolulu, HI

None
YaBB SMTP Problems on IIS
Jan 2nd, 2013 at 4:23am
There are no actions to perform.
There's another problem though...the YABB SMTP mailer doesn't work.  My 2 other boards work fine, just this 2.5.2 doesn't.

I'll start another thread tomorrow.
  

Irwin's Superman Adventures Message Boards - Everything you ever wanted to know about the Hawaiian Superman!
Back to top
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 2,966
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #1 - Jan 2nd, 2013 at 4:51am
There are no actions to perform.
Except for the version numbers, Smtp.pl is the same for 2.4, 2.5AE, and 2.5.2.
  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
westwegoman
Ex Member
**




None
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #2 - Jan 2nd, 2013 at 5:40am
There are no actions to perform.
Dandello wrote on Jan 2nd, 2013 at 4:51am:
Except for the version numbers, Smtp.pl is the same for 2.4, 2.5AE, and 2.5.2.

I don't run a windoes server, so if i'm missing something... Forgive me but....

So far, I do not have problems with mail on my version of 2.5.2.

Edited:
Forgot to do a spell check Smiley
« Last Edit: Jan 2nd, 2013 at 6:07am by westwegoman »  
Back to top
 
IP Logged
 
ExhaultedRuler
Full Member
***
Offline



Posts: 164
Location: Honolulu, HI

None
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #3 - Jan 2nd, 2013 at 5:50am
There are no actions to perform.
Dandello wrote on Jan 2nd, 2013 at 4:51am:
Except for the version numbers, Smtp.pl is the same for 2.4, 2.5AE, and 2.5.2.


The SMTP configuration in the 2.5.2 Advanced Settings is the same for for my 2.4 and 2.1 boards.

Sad

Another anomaly.  I'll go double check the permissions
  

Irwin's Superman Adventures Message Boards - Everything you ever wanted to know about the Hawaiian Superman!
Back to top
IP Logged
 
ExhaultedRuler
Full Member
***
Offline



Posts: 164
Location: Honolulu, HI

None
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #4 - Jan 2nd, 2013 at 6:20am
There are no actions to perform.
The contents of Settings.pl is quite different from 2.1 and 2.5.2.

Meaning in 2.1

$smtp_server = "192.168.1.21";

...and in 2.5.2

$smtp_server = "192\.168\.1\.21";

was the above structure intentional?

My SMTP server IP within the LAN is 192.168.1.21
  

Irwin's Superman Adventures Message Boards - Everything you ever wanted to know about the Hawaiian Superman!
Back to top
IP Logged
 
ExhaultedRuler
Full Member
***
Offline



Posts: 164
Location: Honolulu, HI

None
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #5 - Jan 2nd, 2013 at 6:33am
There are no actions to perform.
Here's something to add in.  At the bottom of this REPLY window, there is "Notify of replies:"  and the box is CHECKED, and the following line "Check thi sif you wish to be notified of replies to this topic."

I've never received an email notifying me of the update to this thread!!
  

Irwin's Superman Adventures Message Boards - Everything you ever wanted to know about the Hawaiian Superman!
Back to top
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 2,966
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #6 - Jan 2nd, 2013 at 6:34am
There are no actions to perform.
You can try removing the slashes in that IP address in Settings.pl. - however, all they're doing is escaping the dots in the IP address. I'm just guessing, but I suppose IIS might have an issue with the escaping characters.

Edited:
As to the notices -  have you got 'Notify me of new Notifications by eMail?' set to 'yes' in your User CP?  Roll Eyes
á
« Last Edit: Jan 2nd, 2013 at 6:37am by Dandello »  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
ExhaultedRuler
Full Member
***
Offline



Posts: 164
Location: Honolulu, HI

None
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #7 - Jan 2nd, 2013 at 7:01am
There are no actions to perform.
Dandello wrote on Jan 2nd, 2013 at 6:34am:
You can try removing the slashes in that IP address in Settings.pl. - however, all they're doing is escaping the dots in the IP address. I'm just guessing, but I suppose IIS might have an issue with the escaping characters.

Edited:
As to the notices - áhave you got 'Notify me of new Notifications by eMail?' set to 'yes' in your User CP? áRoll Eyes
á


I've modified the Settings.pl as "192.168.1.21"

As for the notification, I didn't recall setting that to "no".  It's been awhile since I've visit the YABB forum...at least 3 years, up till now to troubleshoot my initial problem.  Anyway, I flipped it to "yes".
  

Irwin's Superman Adventures Message Boards - Everything you ever wanted to know about the Hawaiian Superman!
Back to top
IP Logged
 
ExhaultedRuler
Full Member
***
Offline



Posts: 164
Location: Honolulu, HI

None
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #8 - Jan 2nd, 2013 at 7:11am
There are no actions to perform.
RESOLVED!!

In 2.1 & 2.4, this is selected:
YaBB SMTP Engine

In 2.5.2, I changed it to this:
Net::SMTP (Perl Module)

Perhaps somewhere in the 2.5.2 documentation you may mention this for those that are upgrading from earlier versions on IIS platform?
  

Irwin's Superman Adventures Message Boards - Everything you ever wanted to know about the Hawaiian Superman!
Back to top
IP Logged
 
JonB
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 4,229
Location: Land of the Blazing Sun!

YaBB 2.6.1
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #9 - Jan 2nd, 2013 at 9:41am
There are no actions to perform.
This Topic was moved here from Installation and Setup on Windows Servers [move by] JonB.
  

I find your lack of faith disturbing.
Back to top
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 2,966
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #10 - Jan 2nd, 2013 at 4:06pm
There are no actions to perform.
We still need to look at what's going on with Mailer.pl/Smtp.pl in 2.5.2/IIS as those files haven't changed since 2.4 and possibly before. (Which indicates the problem is either further 'upstream' or there's a configuration that's been missed.)

At least there are other options.  Wink
  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Gomez Addams
YaBB Newcomer
*
Offline



Posts: 5

None
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #11 - Jan 2nd, 2013 at 7:00pm
There are no actions to perform.
I'm not sure if this is the problem, but perl has an obscure feature  that will bite you if you try to put an IP address in a quoted string. See the "Version Strings" in perldata
  
Back to top
 
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 2,966
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: YaBB SMTP Problems on IIS
Reply #12 - Jan 2nd, 2013 at 7:23pm
There are no actions to perform.
I suspect that the Version Number issue is why the IP addresses have escaped periods in them in the newer versions of Settings.pl.

But I'm not sure this is the issue here simply because smtp works for earlier YaBB versions on the same server - under ActiveState Perl 5.10.1 - and the earlier versions are using unescaped IP addresses.


  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
There are no actions to perform.