Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
Hot Topic (More than 10 Replies) Forum suddenly not available (Read 1,313 times)
Jkulin
Junior Member
**
Offline



Posts: 59
Location: Staffs. UK
Forum suddenly not available
Jan 7th, 2013 at 2:13pm
Post Tools
Hi All,

I went to view the error log this morning and add some more IP addresses into the banned function and the server became unavailable with "The error we are experiencing is Apache Server at www.velonuts.co.uk Port 80"

After contacting webfusion asking for assistance, they suggested I talk to you and have provided the error log from their end.

Can any one suggest a remedy?

Many Thanks
  

error_log.txt ( 18 KB | 94 Downloads )
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,591
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Forum suddenly not available
Reply #1 - Jan 7th, 2013 at 2:38pm
Post Tools
ok from what i can tell from the log is that the YaBB.pl is missing or that it dont have a CHMOD 755
Code
Select All
File does not exist: /websites/LinuxPackage01/ve/lo/nu/velonuts.co.uk/public_html/cgi-bin/yabb2/yabb.pl 


i also tryed to load AdminIndex.pl and looks the same
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
Jkulin
Junior Member
**
Offline



Posts: 59
Location: Staffs. UK
Re: Forum suddenly not available
Reply #2 - Jan 7th, 2013 at 2:51pm
Post Tools
Thanks,

How do you think they could have gone missing?

Do I just need to restore those two files? What files attributes do I need to reset on the files?

Thanks again.

  
Back to top
 
IP Logged
 
Jkulin
Junior Member
**
Offline



Posts: 59
Location: Staffs. UK
Re: Forum suddenly not available
Reply #3 - Jan 7th, 2013 at 3:00pm
Post Tools
Just checked and all the files exist with the correct attributes?
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,591
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Forum suddenly not available
Reply #4 - Jan 7th, 2013 at 3:38pm
Post Tools
ok Quote:
I went to view the error log this morning and add some more IP addresses into the banned
did you enter any IP's into the ban list when this happend? can you send me ftp login info in a PM so i can take a look for you.
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
Jkulin
Junior Member
**
Offline



Posts: 59
Location: Staffs. UK
Re: Forum suddenly not available
Reply #5 - Jan 7th, 2013 at 4:15pm
Post Tools
xnoddyx wrote on Jan 7th, 2013 at 3:38pm:
ok Quote:
I went to view the error log this morning and add some more IP addresses into the banned
did you enter any IP's into the ban list when this happend? can you send me ftp login info in a PM so i can take a look for you.


Yep, I had just entered some more IP addresses intot he banned list, it took a while to save, then came up with the error, so I wonder if the .htaccess file has become corrupt?

I've sent you the login data via PM.

Many Thanks.
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,591
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Forum suddenly not available
Reply #6 - Jan 7th, 2013 at 4:48pm
Post Tools
Hi Jkulin ok that is you back up and running it was one of the items you had added to the ban list
Code
Select All
\.\,\(91\.207\."; # IP banlist 

  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
Jkulin
Junior Member
**
Offline



Posts: 59
Location: Staffs. UK
Re: Forum suddenly not available
Reply #7 - Jan 7th, 2013 at 9:51pm
Post Tools
Many Thanks xnoddyx, any ideas why that particular IP address should bring it down?

My IP address is totally different?
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,591
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Forum suddenly not available
Reply #8 - Jan 7th, 2013 at 9:55pm
Post Tools
i don't know how it got there but it was the ( that stoped the forum from loading.
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline



Posts: 2,432
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: Forum suddenly not available
Reply #9 - Jan 7th, 2013 at 9:56pm
Post Tools
I can answer that - a badly conformed IP address will do bad things to Settings.pl. When that happens, Settings.pl will either not load or will load crap. Either way, the forum won't load because Settings.pl isn't  loading properly.

Edited:
And in this case a single parenthesis constitutes crap - Perl was looking for the mate and didn't find it so gave up.


« Last Edit: Jan 7th, 2013 at 9:58pm by Dandello »  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Jkulin
Junior Member
**
Offline



Posts: 59
Location: Staffs. UK
Re: Forum suddenly not available
Reply #10 - Jan 7th, 2013 at 9:56pm
Post Tools
Thanks, I need to watch that when copying and pasting too quickly.

I really appreciate your help.
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,591
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Forum suddenly not available
Reply #11 - Jan 7th, 2013 at 10:29pm
Post Tools
Jkulin wrote on Jan 7th, 2013 at 9:56pm:
Thanks, I need to watch that when copying and pasting too quickly.

I really appreciate your help.

it's cool just glad to be of help and that your forum is up and running again  Grin
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Topic Tools
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top