YaBB Community and Support Forum
YaBB Home About YaBB Download YaBB YaBB Support Customize Your Forum Development Contribute to the Project
  Welcome, Guest. Please Login or Register


 
Pages: 1 2 
Topic Tools
 
iPhone making me nuts!!! (Read 5,918 times)
 Reply #15 - Jan 31st, 2013 at 10:11pm
There are no actions to perform.  

westwegoman 
Ex Member
*


YaBB 2.5
Re: iPhone making me nuts!!!
Bill Myers wrote on Jan 31st, 2013 at 7:11pm:
Try iphone settings > Safari > Clear Cookies and Data.

Already tried that, didn't work.

Bill Myers wrote on Jan 31st, 2013 at 7:11pm:
accept cookies in Safari's settings.

Tried that also to no avail Cry

But, thanks for the suggestions. I really do believe AT&T has changed something in their network that has starting causing this problem. For over 2 years I had no problem. But, like I said.... I'm not giving up yet Wink
 
Never use both feet to test the depth of the water
 
IP Logged  
 Reply #16 - Jan 31st, 2013 at 10:27pm
There are no actions to perform.  

depablo 
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
***
Offline
Posts: 577
UK


YaBB 2.5
Re: iPhone making me nuts!!!
As Bill said, Googling it brings up hundreds of similar problems. I think its your network as well.

Also something similar near end of thread:
Link
« Last Edit: Jan 31st, 2013 at 10:32pm by depablo »  
Taking a peek behind the mask Wink
 
IP Logged  
 Reply #17 - Jan 31st, 2013 at 10:40pm
There are no actions to perform.  

westwegoman 
Ex Member
*


YaBB 2.5
Re: iPhone making me nuts!!!
depablo wrote on Jan 31st, 2013 at 10:27pm:
I think its your network as well.

Definately not my network. I can login fine when on wi-fi, just not on 3G (the AT&T network)

depablo wrote on Jan 31st, 2013 at 10:27pm:
Have you got accept cookies enabled?

Yes. Always has been on.

I could almost believe the iOS6 bug thing BUT.....

I have the same problem on the iPhone using Safari, Chrome and Mercury browsers.

I even tested it out on a HTC 1X and could not login. The only thing that all of these had in common was they were on the AT&T 3G network.

Edited:

Bill Myers wrote on Jan 31st, 2013 at 2:26am:
In Los Angeles where I am, iPhones can pull up our forum just fine through AT&T. I've seen it.


Hey Bill,
Maybe in Los Angelos but not from my neck of the woods or many others. The tech guys were in Indiana and couldn't. Just spoke with my wife and she can't log into my site from Chicago anymore.
I just registered and can't log into your forum either. Fracking AT&T Grin Cry
« Last Edit: Jan 31st, 2013 at 11:28pm by westwegoman »  
Never use both feet to test the depth of the water
 
IP Logged  
 Reply #18 - Jan 31st, 2013 at 11:30pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Online
Posts: 1,853
Earth


YaBB 2.5
Re: iPhone making me nuts!!!
westwegoman wrote on Jan 31st, 2013 at 10:40pm:
I even tested it out on a HTC 1X and could not login. The only thing that all of these had in common was they were on the AT&T 3G network.


Methinks that's the network being referred to.  Wink
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #19 - Jan 31st, 2013 at 11:32pm
There are no actions to perform.  

westwegoman 
Ex Member
*


YaBB 2.5
Re: iPhone making me nuts!!!
Dandello wrote on Jan 31st, 2013 at 11:30pm:
Methinks that's the network being referred to

Probably so. Wasn't thinking clear at the time. So frustrating, AT&T that is.
 
Never use both feet to test the depth of the water
 
IP Logged  
 Reply #20 - Jan 31st, 2013 at 11:36pm
There are no actions to perform.  

Bill Myers 
God Member
Beta Testers
*****
Offline
Posts: 1,482
Los Angeles


YaBB 2.4
Re: iPhone making me nuts!!!
westwegoman wrote on Jan 31st, 2013 at 10:11pm:
I really do believe AT&T has changed something in their network that has starting causing this problem.

I'm now thinking more than ever that you're right about AT&T's network being the problem. I guess the only real consolation is that this problem isn't isolated to you, and because many more people must surely be having the same problem, AT&T is going to have to figure it out at some point; hopefully sooner than later.

Edited:

Makes me wonder if this is the case (quoted from this post):

Quote:
Not many people log into the forums using an iPhone I assume, as it may be hard to post and what not. Few reports I've seen about this are due to cellular connections.

There isn't really a solution to this, as this is how cellular connections work. You could contact your service provider and ask for a static IP address for your phone, as some companies offer that. There may be a charge for it, as this probably requires some behind the scenes work. I use to work in a data support for a telco company and this service was offered for users who requires static IP addresses for work purposes and what not.


And from this post as follows in part:

Quote:
If you're using the cellular network, this may be why. The cellular network uses ghost IP address that change every so often (sometimes a little as 20 seconds).


And maybe a solution offered by
iphonehacks
as follows?


Quote:

« Last Edit: Feb 1st, 2013 at 2:19am by Bill Myers »  
Morning, noon, or night, have a great one! ...
WWW BillHMyers  
IP Logged  
 Reply #21 - Feb 2nd, 2013 at 5:31pm
There are no actions to perform.  

jooky 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 3


YaBB 1
Re: iPhone making me nuts!!!
Not just the iPhone...  

I started experiencing the same issue about three-four weeks ago.  

I have a Samsung Galaxy SIII with Android 4.04 using the AT&T 4G network.  As this issue is experienced on both iOS and Android, iPhone and Android phone, will not focus on phone.

I have the standard installed browser, the Dolphin browser and the Firefox browser installed on the phone.  When visiting a YABB forum (including this one) I have experienced and reproduced the same issue using all three browsers.  Will not focus on browser version.  Problem also experienced by Safari users... again, will not focus on browser version.

ISSUE: Regardless of phone, OS or browser, when signing into the forum, the "sign in state" does not appear to be retained if using the 4G network.  Sign in seems successful, but navigating to another page as a logged-in user fails and page shows me as being not logged in.  I say "does not appear" successful, because if I immediately connect to a wi-fi network and then reload the same web page, the logged-in status is regained.  WITHOUT re-completing the sign in form.

SUMMED UP: Log in status is NOT retained/recognized under the 4G network or is not communicated under 4G network.  Logged in status is retained/recognized/communicated via wi-fi.  Browser or phone version appears irrelevant.

APPARENT: When the log-in status is not retained/recognized, it seems apparent that the username/password cookies ARE in fact being saved in the browser.  Despite not showing the page as a logged-in user should see it.  Immediately reloading that same page that shows a 'not logged in' status AFTER connecting via wifi WILL show the page normally (logged in).  Cookies do appear to have been properly stored when connected with 4G.

CONCLUSION: Cookies are still being properly stored in the browser over the AT&T network, however they are either not being sent back to the web server when requested, not being read when connected via 4G or the web request for the cookies is not being received or properly recognized.

THOUGHTS: Perhaps finding a non-YABB forum that is properly working on the AT&T 3G or 4G network, and then comparing the page's HTTP headers to that of the YABB forum would show something? Maybe there is some new required header value?

Anyone have any thoughts on this?
« Last Edit: Feb 2nd, 2013 at 5:35pm by jooky »  
 
IP Logged  
 Reply #22 - Feb 2nd, 2013 at 5:53pm
There are no actions to perform.  

westwegoman 
Ex Member
*


YaBB 2.5
Re: iPhone making me nuts!!!
The only way that I have been able to get around the problem so far is to use the browser by Opera.

When using Safari, Chrome or Firefox, I can not login just as you have experienced.... Except....

When switching back over to wi-fi, I am still not logged in. If I stay connected to wi-fi, I remain logged in no matter what.

In the past, before the 3G problem started, I could switch back and forth between wi-fi and 3G and remain logged in.

I have checked other forum software and have no problem. Go figure Smiley Smiley
 
Never use both feet to test the depth of the water
 
IP Logged  
 Reply #23 - Feb 2nd, 2013 at 9:15pm
There are no actions to perform.  

jooky 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 3


YaBB 1
Re: iPhone making me nuts!!!
westwegoman wrote on Feb 2nd, 2013 at 5:53pm:
I have checked other forum software and have no problem. Go figure Smiley Smiley

What other forum software have you already checked?
 
 
IP Logged  
 Reply #24 - Feb 6th, 2013 at 9:29pm
There are no actions to perform.  

westwegoman 
Ex Member
*


YaBB 2.5
Re: iPhone making me nuts!!!
jooky wrote on Feb 2nd, 2013 at 9:15pm:
What other forum software have you already checked?

Don't really care to post the competition but, if you do some homework, you will find the answer Wink
 
Never use both feet to test the depth of the water
 
IP Logged  
 Reply #25 - Feb 7th, 2013 at 3:04pm
There are no actions to perform.  

jooky 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 3


YaBB 1
Re: iPhone making me nuts!!!
westwegoman wrote on Feb 6th, 2013 at 9:29pm:
jooky wrote on Feb 2nd, 2013 at 9:15pm:
What other forum software have you already checked?

Don't really care to post the competition but, if you do some homework, you will find the answer Wink


I was just looking to help.  If you don't want or need it (no private PM, "you do the homework"), no problem.
 
 
IP Logged  
 Reply #26 - Feb 7th, 2013 at 8:25pm
There are no actions to perform.  

JonB 
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 3,615
Land of the Blazing Sun!


None
Re: iPhone making me nuts!!!
@westwegoman

I would venture a guess that its all about cookie/session handling.

You might want to do an IP check in the different browsers before/after switching for starters. There's also the matter (in general) of authentication as a whole.

When you switch from tethered-via-wifi to (cell) network operation (or go from 3g to 4g), how that transition is done is 'black magic'. At least in the sense that you may never know the specifics of how a carrier makes that transition.  

The traffic that goes to your phone when tethered is tunneled/encapsulated and may not look the same to all browsers. Opera has a huge upside in that area - its born and bred on phones.

There's also a difference in how Perl and PHP use a software device/gateway called a 'session' and that may well play into these differences.

"just sayin' ".  Wink


Cool

Edited:
I just had a thought that the browsers may use separate caches for each type of connection ditto 'cookies'.
« Last Edit: Feb 7th, 2013 at 8:26pm by JonB »  
I find your lack of faith disturbing.
 
IP Logged  
 Reply #27 - Feb 8th, 2013 at 4:13am
There are no actions to perform.  

westwegoman 
Ex Member
*


YaBB 2.5
Re: iPhone making me nuts!!!
If it were to log me out when switching from wi-wi to 3G, it wouldn't be as big of a problem. It's the not being able to login on a 3G connection at all, that is a problem. Something must have changed but of course, they aren't going to admit it.

Yes, I was able to solve it with Opera but it sucks as a browser, in my opinion. maybe I could get used to it but it still has some limitations. Posting from it (Opera) is a big ole pain. Especially when that darned button sometimes says "wait" forever. Angry funny thing is, if I add a smiley or something, the wait goes away and I am able to post.

The bottom line is, I'm paying for a service, and have not had a problem with it for the last few years. Now, here comes some jackwad who decides he's going to change something up which in turn, blocks me and a bunch of others from accessing certain cites.

Whichever the case is, I'm not happy as I'm sure you can tell and AT&T needs to get their c**p straight! But hey, I'm just one person. Guess they can't please everybody but they should try harder to please me cause, I'm me!!! Grin Grin Grin
 
Never use both feet to test the depth of the water
 
IP Logged  
Pages: 1 2 
Topic Tools
 

Get Yet another Bulletin Board at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Support This Project BoardMod - YaBB features and templates YaBB Codex - support on installation and usage YaBB Toolbar for your browser

YaBB Facebook Group Page

Vulnerability Scanner

Valid RSS Valid XHTML Valid CSS Powered by Perl
YaBB Chat and Support Community » Powered by YaBB 3.0 Beta!
YaBB Forum Software © 2000-2011. All Rights Reserved.