Page Index Toggle Pages: [1] 2 3 
Topic Tools
Very Hot Topic (More than 25 Replies) server error when contacting my forum (Read 4,119 times)
trekwebmaster
Junior Member
**
Offline



Posts: 60
Location: Kent
server error when contacting my forum
Feb 10th, 2013 at 4:22am
Post Tools
I am unable to access our forum, I keep getting a server error.
I have contacted the web site help, but they only administer the web site.
The forum was uploaded to the web site host and worked fine for a couple of years, but now all I get is the server error.
I have uploaded a back up forum using FTP, but that does not work either.
After several hours of trying various fixes I have reached a dead end in my computer know how.

The web site itself is working fine I just cant access the forum from it.
Does anyone have any ideas as to what I should do>
I have a whole forum relying on me to get it fixed, and I donít have a clue anymore.
help please someone Cry
  

Using yabb 2.3.1
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Online



Posts: 2,372
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: server error when contacting my forum
Reply #1 - Feb 10th, 2013 at 6:11am
Post Tools
If YaBB broke after working fine for years and no mods were added - then chances are very good that something happened with the hosting service that's hosting the website. They make have upgraded something into oblivion. You'll need to get from the website people how to contact the people running the server.
  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
trekwebmaster
Junior Member
**
Offline



Posts: 60
Location: Kent
Re: server error when contacting my forum
Reply #2 - Feb 10th, 2013 at 6:18am
Post Tools
I have been on to the BT (British Telecom) technical helpline, they told me they only support the Wed Site, and that they have no control over the forum placed on the Web space.

I have been trying various backups for seven hours now and I am still getting a server error and remain locked out.

I am uploading another backup at the moment, but I doubt it will work.

I think the forum is permanently lost somehow. Angry Cry
  

Using yabb 2.3.1
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,676
Location: Los Angeles

YaBB 2.5
Re: server error when contacting my forum
Reply #3 - Feb 10th, 2013 at 6:36am
Post Tools
trekwebmaster wrote on Feb 10th, 2013 at 4:22am:
I am unable to access our forum, I keep getting a server error.

As of this post, your forum is showing up fine for me; at least your forum's main page.

  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
trekwebmaster
Junior Member
**
Offline



Posts: 60
Location: Kent
Re: server error when contacting my forum
Reply #4 - Feb 10th, 2013 at 6:43am
Post Tools
All I am getting is the Web site page with the orange desert Rose banner at the top. the forum is closed for new registrations.
are you sure you were looking at the forum and not the Web site.?

perhaps my links are all fouled up, but goole is telling me there is a server error when I tried googling the forum.

help please.
  

Using yabb 2.3.1
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,676
Location: Los Angeles

YaBB 2.5
Re: server error when contacting my forum
Reply #5 - Feb 10th, 2013 at 6:50am
Post Tools
trekwebmaster wrote on Feb 10th, 2013 at 6:43am:
are you sure you were looking at the forum and not the Web site.?

I was most definitely getting your forum page. However, as of this post I'm now getting the following "403 Forbidden" error message:

Code
Select All
Forbidden

You don't have permission to access /cgi-bin/yabb2/YaBB.pl on this server. 



Edited:
And once again, as of this edit it's coming up fine.

By the way, you have one typo in the following message in your forum:

Quote:
All None UK applications are automatically refused, all Spam is banned without exception.

« Last Edit: Feb 10th, 2013 at 7:04am by Bill Myers »  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
trekwebmaster
Junior Member
**
Offline



Posts: 60
Location: Kent
Re: server error when contacting my forum
Reply #6 - Feb 10th, 2013 at 6:55am
Post Tools
I have just deleted the CGIbin and I am uploading another backup.
I am getting desperate now.
that is probably why you got the error message I imagine.

I am hoping deleting the old cgibin will remove any problems and the backup will work, but I am not holding my breath at the moment Roll Eyes
  

Using yabb 2.3.1
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,676
Location: Los Angeles

YaBB 2.5
Re: server error when contacting my forum
Reply #7 - Feb 10th, 2013 at 6:56am
Post Tools
Please be careful. After all, as of this post, your forum is once again coming up fine for me.

Edited:
trekwebmaster wrote on Feb 10th, 2013 at 6:55am:
I have just deleted the CGIbin and I am uploading another backup.

Ah, and so it seems that's what you did.

Quote:
Not Found

The requested URL /cgi-bin/yabb2/YaBB.pl was not found on this server.

« Last Edit: Feb 10th, 2013 at 7:10am by Bill Myers »  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
trekwebmaster
Junior Member
**
Offline



Posts: 60
Location: Kent
Re: server error when contacting my forum
Reply #8 - Feb 10th, 2013 at 7:10am
Post Tools
is it possible for you to PM me the link you are using?
perhaps my links are at fault.
or my web browser is at fault, but it was ok before.
perhaps the right link will help, I really dont know
i am willing to try anythig now.
  

Using yabb 2.3.1
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,676
Location: Los Angeles

YaBB 2.5
Re: server error when contacting my forum
Reply #9 - Feb 10th, 2013 at 7:17am
Post Tools
Well, now that you deleted your forum, I'm getting the following message:

Quote:
Not Found

The requested URL /cgi-bin/yabb2/YaBB.pl was not found on this server.

A PM isn't necessary. I was simply accessing your forum after going to the site you have listed in your profile (). From there, I simply clicked the chat forum link you have in the upper left hand side of your site (very nicely done).

  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
trekwebmaster
Junior Member
**
Offline



Posts: 60
Location: Kent
Re: server error when contacting my forum
Reply #10 - Feb 10th, 2013 at 7:39am
Post Tools
I am quite pleased with the Web Site, for my first attempt it turned out quite good.

The backup has finished uploading. But I am getting the web page can not be found!
  

Using yabb 2.3.1
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Dandello
YaBB Administrator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Online



Posts: 2,372
Location: Earth

YaBB 2.6.1
Re: server error when contacting my forum
Reply #11 - Feb 10th, 2013 at 7:39am
Post Tools
trekwebmaster wrote on Feb 10th, 2013 at 6:18am:
I have been on to the BT (British Telecom) technical helpline, they told me they only support the Wed Site, and that they have no control over the forum placed on the Web space.


That is BS - basically they are telling you that they are selling things they have no knowledge or control of - like Perl support or even mySQL support. They have no knowledge or support for business applications or anything more complex than a static web page. Grab your backups and start looking for a new home for your site. If your forum suddenly went fubar without you having done something, chances are good that the problem stems from them.

Edited:
You might see if xnoddyx has a bit of time to look into this.


And yes, I get testy when hosting providers automatically assume that the previously reliable software's at fault after they've mucked things up so it won't work.
« Last Edit: Feb 10th, 2013 at 7:46am by Dandello »  

If you only have one solution to a problem you're not trying hard enough!
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,676
Location: Los Angeles

YaBB 2.5
Re: server error when contacting my forum
Reply #12 - Feb 10th, 2013 at 7:55am
Post Tools
trekwebmaster wrote on Feb 10th, 2013 at 7:39am:
The backup has finished uploading. But I am getting the web page can not be found!

Evidently, your YaBB.pl file isn't where it's supposed to be. FTP into your site, and check to see that it's actually in your cgi-bin folder.

Quote:
Not Found

The requested URL /cgi-bin/yabb2/YaBB.pl was not found on this server.


Edited:
Dandello wrote on Feb 10th, 2013 at 7:39am:
You might see if xnoddyx has a bit of time to look into this.

Good advice. He's always able to fix these things; even the 500 Internal Server Error that you're now getting.

« Last Edit: Feb 10th, 2013 at 8:18am by Bill Myers »  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
depablo
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
***
Offline



Posts: 577
Location: UK

None
Re: server error when contacting my forum
Reply #13 - Feb 10th, 2013 at 10:15am
Post Tools
If it's a Linux site, maybe BT has changed something that controls the cgi-bin access? I have been playing about with hosts and some security fixes they implement breaks anything running in the cgi-bin?

The only host I have had any real success with is Here

My own site uses their Pro hosting package @ £4.99 per month, support is first class and YaBB runs the way it should. If there is one thing that frustrates me is shoddy support and a lack of knowledge from support staff.
  

Taking a peek behind the mask Wink
Back to top
 
IP Logged
 
trekwebmaster
Junior Member
**
Offline



Posts: 60
Location: Kent
Re: server error when contacting my forum
Reply #14 - Feb 10th, 2013 at 12:15pm
Post Tools
when I tried to log into the BT business helline I got a message saying "sorry we are busy udating our servers at the monent".
si I rather think BT are the culprits. I have had a couple of housr sleep and I am back at it again now.

but really I think I am flogging a dead Horse, of findus Burger for that matter Wink Wink Smiley
  

Using yabb 2.3.1
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: [1] 2 3 
Topic Tools
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top