Page Index Toggle Pages: [1] 2 
Topic Tools
Very Hot Topic (More than 25 Replies) Setup fails (Read 3,904 times)
VinceC
Junior Member
**
Offline



Posts: 67
Setup fails
Mar 4th, 2013 at 4:35pm
Post Tools
I am trying to update my forum and have moved the old one out of the way ready to install the new one. Everything is in place and CHModed, but when I run Setup.pl I get his error:

Can't locate ./Sources/Subs.pl in @INC (@INC contains: /usr/lib64/perl5/site_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib64/perl5/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.8 . /etc/httpd ./Modules) at /var/www/vhosts/scalesoaring.co.uk/httpdocs/yabb/yabb2/Setup.pl line 69

Sources is there and the associated Subs.pl

For your consideration, This is a slightly non standard installation with an alias from my servers 'built-in' cgi-bin pointing to the yabb2 folder in my site which worked with the previous forum
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,593
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Setup fails
Reply #1 - Mar 4th, 2013 at 5:17pm
Post Tools
VinceC wrote on Mar 4th, 2013 at 4:35pm:
alias

sorry i need the full path ok when you say alias is that
/var/www/vhosts/scalesoaring.co.uk/cgi-bin/yabb/yabb2 so on url it shows as scalesoaring.co.uk/cgi-bin/yabb/yabb2 and yabbfiles is scalesoaring.co.uk/httpdocs/yabbfiles/ that loads as scalesoaring.co.uk/yabbfiles/

what is the full path to the alias dir what is the alias name that it resolves to is it the dir name of cgi-bin

you can also look in the old forums Paths.pl and this may give you the answer also at the same time this may just be down to CHMOD permissions as well

if you want i can also have a look for you if you pm me ftp login info.
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,593
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Setup fails
Reply #2 - Mar 4th, 2013 at 9:22pm
Post Tools
thats your new forum up and running it was just a standard installation i did use the most up to date version of YaBB 2.5.2 from the svn for you that is here http://yabb.svn.sourceforge.net/viewvc/yabb/branches/2.5.2/
but your forum is ready for you  Smiley
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
VinceC
Junior Member
**
Offline



Posts: 67
Re: Setup fails
Reply #3 - Mar 4th, 2013 at 10:20pm
Post Tools
Thanks a bunch xnoddyx, great work.

I see you put it in the earlier CGI bin where the alias was. I take it I just need to copy the data folders across to complete, is this correct?
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,593
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Setup fails
Reply #4 - Mar 4th, 2013 at 10:30pm
Post Tools
VinceC wrote on Mar 4th, 2013 at 10:20pm:
Thanks a bunch xnoddyx, great work.

I see you put it in the earlier CGI bin where the alias was. I take it I just need to copy the data folders across to complete, is this correct?

i thought that was what you was wanting give me a min and i will test to see if you can run .pl in a dir in the root for you

Edited:
yes you can so do you want the dir to be yabb or yabb2 or forum
« Last Edit: Mar 4th, 2013 at 10:32pm by xnoddyx »  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
VinceC
Junior Member
**
Offline



Posts: 67
Re: Setup fails
Reply #5 - Mar 4th, 2013 at 10:36pm
Post Tools
This was the old access address. If that can be used it would help peolple get back on-line quicker

http://scalesoaring.co.uk/cgi-bin/yabb/yabb2/YaBB.pl
  
Back to top
 
IP Logged
 
xnoddyx
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline



Posts: 1,593
Location: UK:Scotland/livingston

None
Re: Setup fails
Reply #6 - Mar 4th, 2013 at 11:25pm
Post Tools
ok on your cgi-bin when i go to make a dir yabb i get a ftp error 550 yabb: File exists when i make yabb1 then goto rename it to yabb i get error 550 Rename yabb: Not a directory so i am thinking in /var/www/vhosts/scalesoaring.co.uk/cgi-bin/ that there is a dir with the name yabb but is owned by someone else or the main account owner and set so that i can't edit it or see it if you login with ftp can you see any file or dir with the name yabb
  

YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
Back to top
IP Logged
 
VinceC
Junior Member
**
Offline



Posts: 67
Re: Setup fails
Reply #7 - Mar 4th, 2013 at 11:30pm
Post Tools
There was a folder in there called yabb, but it always showed an error when I tried to access it. Now I see yabb as an alias fold, yabb1 and yabb2
  
Back to top
 
IP Logged
 
VinceC
Junior Member
**
Offline



Posts: 67
Re: Setup fails
Reply #8 - Mar 4th, 2013 at 11:32pm
Post Tools
I have transferred my files over to the new board
  
Back to top
 
IP Logged
 
VinceC
Junior Member
**
Offline



Posts: 67
Re: Setup fails
Reply #9 - Mar 5th, 2013 at 12:17am
Post Tools
yabb is owned by 'root' and I cannot change it. Have you quit for the nigh?
  
Back to top
 
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,723
Location: Los Angeles

YaBB 2.4
Re: Setup fails
Reply #10 - Mar 5th, 2013 at 4:55am
Post Tools
Please excuse me for the interruption, but in case you didn't know it, your YaBB forum is still in maintenance mode. I've mentioned this in case it wasn't intentional.

Edited:
Ah, but as of this edit your forum's bringing up a 404 error.

VinceC wrote on Mar 5th, 2013 at 6:47am:
Here we are in the morning to finalise it.

Got it. Good luck! Wink

« Last Edit: Mar 5th, 2013 at 7:50am by Bill Myers »  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
VinceC
Junior Member
**
Offline



Posts: 67
Re: Setup fails
Reply #11 - Mar 5th, 2013 at 6:47am
Post Tools
Thanks Bill. I left it in that state before I went to bed. Here we are in the morning to finalise it.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,723
Location: Los Angeles

YaBB 2.4
Re: Setup fails
Reply #12 - Mar 5th, 2013 at 7:52am
Post Tools
Got it. Good luck! Wink
  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
VinceC
Junior Member
**
Offline



Posts: 67
Re: Setup fails
Reply #13 - Mar 5th, 2013 at 9:54am
Post Tools
Bill - The new location is

http://scalesoaring.co.uk/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

although there are a few tiny problems to resolve
  
Back to top
 
IP Logged
 
Bill Myers
God Member
Beta Testers
*****
Offline



Posts: 1,723
Location: Los Angeles

YaBB 2.4
Success! - Re: Setup fails
Reply #14 - Mar 5th, 2013 at 2:10pm
Post Tools
Your forum looks fabulous; great job! Smiley

Among the "few tiny problems to resolve" ... one that can be easily fixed ... is editing the tab forum link on the 1st page of your site so that people will go to your forum when they click that link.

Oh yeah, and fixing the link for your banner ... I'm guessing you'll want it go to the 1st page of your site. As of this post, it's linked to this forum.

« Last Edit: Mar 5th, 2013 at 2:16pm by Bill Myers »  

Morning, noon, or night, have a great one!

Note: This forum doesn't allow for us to freely edit our posts or topics to make corrections as needed, so please remember to look for subsequent posts if you see any mistakes or outdated information. Sorry for the inconvenience.
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: [1] 2 
Topic Tools