YaBB Community and Support Forum
YaBB Home About YaBB Download YaBB YaBB Support Customize Your Forum Development Contribute to the Project
  Welcome, Guest. Please Login or Register


 
Pages: 1 2 
Topic Tools
 
New ISE on previously good install (just started happening) (Read 2,304 times)
 Mar 30th, 2013 at 10:13pm
There are no actions to perform.  

Matt_B. 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 10


YaBB 2.5
New ISE on previously good install (just started happening)
Hello all!

Starting at about 3am PST, my YaBB site started throwing 500 ISE Errors. It had been up and running for months with no problems, this just happened out of the blue.

Running with CGI::Carp I am seeing
Code Select All
Undefined subroutine &main::activation_check called at /usr/lib/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl line 103. 


This same code is showing up in the Apache2 error.log.

Can anyone help me out? Here are my server particulars:
uname -a
Code Select All
Linux 2.6.32-042stab072.10 #1 SMP Wed Jan 16 18:54:05 MSK 2013 i686 GNU/Linux
 


Most recent updates:
Code Select All
Start-Date: 2013-03-11  06:57:59
Upgrade: apache2-utils:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), perl:i386 (5.10.1-17squeeze5, 5.10.1-17squeeze6), apache2.2-bin:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), perl-base:i386 (5.10.1-17squeeze5, 5.10.1-17squeeze6), apache2-mpm-prefork:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), apache2:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), apache2.2-common:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), sudo:i386 (1.7.4p4-2.squeeze.3, 1.7.4p4-2.squeeze.4), perl-modules:i386 (5.10.1-17squeeze5, 5.10.1-17squeeze6), libperl5.10:i386 (5.10.1-17squeeze5, 5.10.1-17squeeze6), apache2-doc:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11)

Start-Date: 2013-03-27  18:45:34
Upgrade: libxml2:i386 (2.7.8.dfsg-2+squeeze6, 2.7.8.dfsg-2+squeeze7)
 



Perl Version: v5.10.1 (*) built for i486-linux-gnu-thread-multi with 61 registered patches

Thanks in advance!
 
 
IP Logged  
 Reply #1 - Mar 30th, 2013 at 10:24pm
There are no actions to perform.  

xnoddyx 
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline
Posts: 1,552
UK:Scotland/livingston


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
it may be the Perl Version: v5.10.1 that is giving you the 500 ISE can you download YaBB 2.5.2 and do a test install on your host say in cgi-bin/yabb2.5.2 yabbfiles2.5.2 and if it works then you will need to update to YaBB 2.5.2
download link: http://yabb.svn.sourceforge.net/viewvc/yabb/branches/2.5.2/?view=tar
 
YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
WWW xnoddyx xnoddyx1  
IP Logged  
 Reply #2 - Mar 31st, 2013 at 1:29am
There are no actions to perform.  

Matt_B. 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 10


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Hrm, cant hurt can it? Cheesy

I will give it a go and see what happens. Thanks!
 
 
IP Logged  
 Reply #3 - Mar 31st, 2013 at 5:20am
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,859
Earth


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Also check and see what upgrades your host may have done. Sometimes when Perl or the server get upgraded, other settings get changed - like turning on mod_Perl or mod_security, or file ownership changes and even CHMODs have been known to change.
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #4 - Mar 31st, 2013 at 6:36pm
There are no actions to perform.  

Matt_B. 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 10


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Dandello wrote on Mar 31st, 2013 at 5:20am:
Also check and see what upgrades your host may have done. Sometimes when Perl or the server get upgraded, other settings get changed - like turning on mod_Perl or mod_security, or file ownership changes and even CHMODs have been known to change.


I had the same line of thought. I checked the chmods and they are all good and ownership has not seemed to change. Maybe the perl upgrade to 5.10.1 horked something, but it puzzles me as to why it took 3 days to finally cause an ISE.

This is ran on a VPS, and i have total control of the guest. Nothing was updated except the things listed in the OP. I am going to try the newest version of YaBB today and see if it is just a perl bug...

Thanks!
 
 
IP Logged  
 Reply #5 - Mar 31st, 2013 at 7:31pm
There are no actions to perform.  

xnoddyx 
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline
Posts: 1,552
UK:Scotland/livingston


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Matt_B. wrote on Mar 31st, 2013 at 6:36pm:
I am going to try the newest version of YaBB today and see if it is just a perl bug...

it is not a perl bug but perl coding standards where updated so from a specific perl version all YaBB forums running that are older than 2.5.2 and perl is updated to a specific perl version I think it is 5.10 and above YaBB AE2.5 and under will stop working Dandello will have more info on this than me.
 
YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
WWW xnoddyx xnoddyx1  
IP Logged  
 Reply #6 - Mar 31st, 2013 at 8:05pm
There are no actions to perform.  

Matt_B. 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 10


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
OK, found I was already running 2.5.2, so I used the 2.5.4 branch from that tarball. And it seems to be working! So, I will plan a migration of all the data to 2.5.4 ASAP. Chalk it up to yet another case of early adoption biting me in the hind-quarters Sad

You guys know of any caveats I need to be aware of for this transition?

Thanks again xnoddyx and dandello, y'all rock!
 
 
IP Logged  
 Reply #7 - Mar 31st, 2013 at 8:54pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,859
Earth


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Be warned that 2.5.4 is an Alpha - lots of potential bugs and lots of things still being worked on.

Also, 2.5.2 had most of the deprecated Perl switched out and should work on up to at least Perl 5.14.

I'd grab the 2.5.2 tarball and try that first. I suspect something whomped the System.pl file or one of the required Perl Modules didn't get properly updated with the new Perl version.

Can you get into your Admin Center by directly calling AdminIndex.pl?
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #8 - Apr 1st, 2013 at 3:22am
There are no actions to perform.  

Matt_B. 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 10


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Dandello wrote on Mar 31st, 2013 at 8:54pm:
Can you get into your Admin Center by directly calling AdminIndex.pl?


That would be a nope, same error.

Good to know about 2.5.4 being alpha. I will see if a new instance of 2.5.2 will run...
 
 
IP Logged  
 Reply #9 - Apr 1st, 2013 at 3:35pm
There are no actions to perform.  

Matt_B. 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 10


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Matt_B. wrote on Apr 1st, 2013 at 3:22am:
Dandello wrote on Mar 31st, 2013 at 8:54pm:
Can you get into your Admin Center by directly calling AdminIndex.pl?


That would be a nope, same error.

Good to know about 2.5.4 being alpha. I will see if a new instance of 2.5.2 will run...



Let me correct that statement. I tried from my work machine this morning and can get to the Admin Index.

Matt_B. scurries away to make a current backup
 
 
IP Logged  
 Reply #10 - Apr 1st, 2013 at 4:48pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,859
Earth


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
After getting the backup, check and make sure all the required modules got loaded with your new Perl install. My suspicion is that on the machine you're seeing the error, you logged out and part of the log in function is messed up. (Your work machine had the proper cookies and so by-passed the messed up stuff.)
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #11 - Apr 2nd, 2013 at 4:52pm
There are no actions to perform.  

Matt_B. 
YaBB Newbie
*
Offline
Posts: 10


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Dandello wrote on Apr 1st, 2013 at 4:48pm:
After getting the backup, check and make sure all the required modules got loaded with your new Perl install. My suspicion is that on the machine you're seeing the error, you logged out and part of the log in function is messed up. (Your work machine had the proper cookies and so by-passed the messed up stuff.)


Well, I reinstalled/updated all the Perl Modules and it still didn't work. So, I took the nuclear option and deleted the whole deployment, redeployed the forum and restored the personalized stuff from the backup. I dont know where it went sideways, but we are back at 100% now...

Thanks for your help Dandello and xnoddyx!  Cool
 
 
IP Logged  
 Reply #12 - Apr 2nd, 2013 at 5:47pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,859
Earth


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
You rolled back the Perl upgrade?

@xnoddyx: I think we need to keep an eye on this one - maybe set up a test server with that version of Apache and Perl when you or JonB have some time?
 
WWW  
IP Logged  
 Reply #13 - Apr 2nd, 2013 at 6:30pm
There are no actions to perform.  

xnoddyx 
Support Team
Documentation Team
YaBB Moderators
YaBB Next Team
Beta Testers
****
Offline
Posts: 1,552
UK:Scotland/livingston


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Dandello wrote on Apr 2nd, 2013 at 5:47pm:
@xnoddyx: I think we need to keep an eye on this one - maybe set up a test server with that version of Apache and Perl when you or JonB have some time?

I don't have a Linux system I will see about setting one up when I have some time on my hands but I think I see what the prob my be if it is not a typo in the OP
Matt_B. wrote on Mar 30th, 2013 at 10:13pm:
Most recent updates: Code Start-Date: 2013-03-11  06:57:59
Upgrade: apache2-utils:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), perl:i386 (5.10.1-17squeeze5, 5.10.1-17squeeze6), apache2.2-bin:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), perl-base:i386 (5.10.1-17squeeze5, 5.10.1-17squeeze6), apache2-mpm-prefork:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), apache2:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), apache2.2-common:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11), sudo:i386 (1.7.4p4-2.squeeze.3, 1.7.4p4-2.squeeze.4), perl-modules:i386 (5.10.1-17squeeze5, 5.10.1-17squeeze6), libperl5.10:i386 (5.10.1-17squeeze5, 5.10.1-17squeeze6), apache2-doc:i386 (2.2.16-6+squeeze10, 2.2.16-6+squeeze11)

Start-Date: 2013-03-27  18:45:34
Upgrade: libxml2:i386 (2.7.8.dfsg-2+squeeze6, 2.7.8.dfsg-2+squeeze7)


Perl Version: v5.10.1 (*) built for i486-linux-gnu-thread-multi with 61 registered patches

i386 and in the last one is i486 will that not do something to the install as I say I am a windows man not Linux but will try to get a Linux system up and running to test on.
 
YaBB install help video
1. what yabb forum are you running and the url
2. describe in as much detail as you can what happens and also post screenshots if you can
3. please be patient we live in different time zones and have other commitments but we will help you
as bill and ted say (Be excellent to each other)
WWW xnoddyx xnoddyx1  
IP Logged  
 Reply #14 - Apr 2nd, 2013 at 7:09pm
There are no actions to perform.  

Dandello 
Global Moderator
YaBB Next Team
Operations Team
Beta Testers
Support Team
*****
Offline
Posts: 1,859
Earth


YaBB 2.5
Re: New ISE on previously good install (just started happening)
Maybe we'll leave to JonB. (My last foray into Linux land left me with an Apache/perl install where I can't find the blasted config files to turn off mod_perl and a bunch of other stuff.  At least with Windows, if I tell it to install Wamp/Xamp to c:\ and the web files are on F:\ it believes me. And I can find the blasted config files.)

Although the date on this:
Code Select All
Start-Date: 2013-03-27  18:45:34
Upgrade: libxml2:i386 (2.7.8.dfsg-2+squeeze6, 2.7.8.dfsg-2+squeeze7) 

sounds suspiciously like the start date/time of the YaBB problems.
 
WWW  
IP Logged  
Pages: 1 2 
Topic Tools
 

Get Yet another Bulletin Board at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Support This Project BoardMod - YaBB features and templates YaBB Codex - support on installation and usage YaBB Toolbar for your browser

YaBB Facebook Group Page

Vulnerability Scanner

Valid RSS Valid XHTML Valid CSS Powered by Perl
YaBB Chat and Support Community » Powered by YaBB 3.0 Beta!
YaBB Forum Software © 2000-2011. All Rights Reserved.